Dejvide, zaslužio si da budeš vitez!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 11.11.2013.
09:31
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni fudbaler bi 2014. godinu mogao da otpočne uz velike počasti, najveće koje jedan Britanac može da dobije. Popularni Beks je u konkurenciji za titulu viteza!

Povezane vesti

Proslavljeni fudbaler Mančester Junajteda i engleske reprezentacije uvršten je u konkurenciju kandidata za kraljevsku nagradu i titulu Sera.

Potvrdu ove vesti bi trebaloočekivati vrlo brzo, obrzirom da su kraljevski službenici ušli u zvaničnu, takođe i standardnu proceduru provere dokumentacije.

Ukoliko se proverom papira i Bekamovih računa, koji se takođe pregledaju, utvrdi da je sve u redu, Dejvid bi za Novu godinu, od strane svog bliskog prijatelja Princa Vilijama trebalo da dobije svoje viteške počasti u Bakingemskoj palati.

Inače, Bekam i Princ Vilijam su razvili blisko prijateljstvo kroz razne humanitarne akcije, kakva je WildAid, kampanja koja za cilj ima očuvanje populacije nosoroga i slonova, te sprečavanje ubijanja ovih životinja zbog koristi od rogova i kljova.

Na novogodišnjoj ceremoniji bi Bekam trebalo i zvanično da dobije titulu Sera, dok bi njegova supruga postala Lejdi Viktorija.

Viteška titula bi na pravi način oslikala njegov nemerljiv doprinos fudbalu i sportu uopšte u poslednjih 20 godina, kao i raznovrsne ambasadorske i humanitarne poduhvate u koje se Bekam hvatao poslednjih godina, a kojima je na najbolji mogući način promovisao i sopstvenu zemlju.Takođe, nakon dobijanja OBE nagrade, titula Sera je naredni logični korak.

Pomenuvši njegova fudbalska ostvarenja, Bekam je u Engleskoj osvojio šest titula Premijer Lige, dva FA Kupa i Ligu šampiona sa Mančester Junajtedom. U Španiji je osvojio Superkup i Primeru, pre nego što se preselio u Sjedinjene Američke Države, gde je osvojio dve MLS titule sa Galaksijem tokom pet godina.

Bekam je jedini engleski fudbaler koji je osvajao titule u četiri različite zemlje, a 115 nastupa u reprezentaciji za sada su rekord u istoriji nacionalnog tima.

Nema šta – Dejvide, zaslužio si da budeš vitez!


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.