Derbi u Kragujevcu - ''Veprovi'' protiv ''Vojvoda''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.05.2014.
00:26
Izvor: Sportske.net

U derbiju četvrtog kola Sportklub Superlige, kragujevački Divlji veprovi dočekuju novosadske GAT Dukese, u nedelju, od 16 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Wild Boars
Wild Boars

Povezane vesti

Biće to prvo gostovanje Novosađana u gradu na Lepenici, posle više od šest godina.

Ovi rivali do sada su upisali po dve pobede i poraz od beogradskih Vukova, pa su veliki konkurenti u borbi za drugo mesto u ligaškom delu. Ipak, Kragujevčani u duel ulaze osokoljeni prošlonedeljnim trijumfom nad Vukovima u regionalnom CEFL-u.

''Protiv Vukova smo igrali jako, ali ne i pametno. Imamo mnogo prostora da napredujemo kao tim i nadam se da ćemo shvatiti koliko bolji moramo da budemo u sledećoj utakmici. Naš napad je imao samopouzdanja, u odbrani je falilo discipline, a specijalni tim, osim kik-ofa, odigrao je prosečno'', smatra Šejn Vong, jedna od glavnih uzdanica Veprova.

Ovaj sjajni lajnbeker dobro poznaje Vojvode, s obzirom da se prošle sezone sastajao sa njima, pod oklopom niških Imperatora. Vong zna i da su Dukesi jedini tim u Srbiji sa kojim Kragujevčani imaju negativnu tradiciju.

''Očekujem da će Dukesi biti veliki izazov. Imaju neke od najboljih domaćih igrača i tradicionalno igraju dobro protiv Veprova. Biće to jako težak zadatak za nas, pogotovo što su imali dve nedelje da se pripreme za našu utakmicu. Oni su gladna ekipa, na ivici ulaska u najvišu elitu Srbije i ovo će biti dobra prilika da se dokažu'', kaže Vong.

Iz kragujevačkog tabora poručuju da je ovo izuzetno važan meč za njih.

''Odnosimo se prema ovoj utakmici kao da je finale. Ako izgubimo, naša sudbina u Superligi je nepoznata. Moramo biti bolji ove nedelje, moramo izađi kao tim, jer je sve manje vremena da pokažemo naš najbolji fudbal. Potrebno je da svaki član Wild Boarsa da srce za ekipu. Ako ne, nećemo uspeti kao individualci i završićemo kao što je to bio slučaj u prethodne tri godine, drugi ili čak slabije plasirani'', zaključio je Vong.

Najveći aduti Novosađana u ovom duelu svakako su Amerikanci, Demetrijus Samler, Teri Vašington i Menelik Holt, najjači trio importa u klupskoj istoriji.

''Iako je predstojeći meč moj prvi sa ekipom Kragujevca, upoznat sam sa njihovim kvalitetom. U prethodnom susretu imali smo puno mentalnih grešaka, koje nikako nismo smeli da pravimo, tako da jedva čekamo utakmicu sa Wild Boarsima kako bismo ispravili te greške i pokazali pravi kvalitet tima'', rekao je Samler.

Ulaz na utakmicu je besplatan.

Ne propustite