Dirkova najružnija pobeda!

Autor: Boris Jovanović
utorak 25.02.2014.
09:37
Izvor: Sportske.net

Tako je Novicki opisao koš kojim je presudio Niksima u MSG. Dalas se radovao u Njujorku. Klipersi nastavili teror na turneji, Voriorsi slavili u Detroitu. Nedović ne igra, Raduljici šansa na kašičicu...

Beta/AP Photo/Jason DeCrow
Beta/AP Photo/Jason DeCrow

Povezane vesti

Dirk Novicki je svoj pobedonosni koš opisao kao "najružniji" u karijeri, ali sigurno da neće mariti zbog umetničkog utiska. Pogodio je sa zvukom sirene i doneo pobedu Mavsima.

Niksi su bili na pragu produžetka, stigli su -8 u poslednjih 90 sekundi meča, ali nije im se dalo. To kako je lopta završila u košu nije jasno ni Nemcu.

"Nisam se ni radovao, toliko je ružan koš bio", ponovio je Novicki kada se oslobodio zagrljaja saigrača i vlasnika Marka Kjubana. Ovim trijumfom Dalas se pomerio na sedmo mesto na Zapadu. Niksima nisu pomogla ni 44 poena Entonija, dugo je Melo odmahivao glavom u neverici posle koša Novickog.

Derik Fejvors se vratio nakon povrede u tim Jute, nije izgledalo kao da je "zarđao" posle odsustva, pogodio je 8 od šuteva i sa 20 poena vodio tim do trijumfa protiv Bostona.

Alek Burks je dodao 21, Juta je sada na 20-36, što je sasvim solidno nakon očajnog starta.

Džamal Kraford je nastavio u Nju Orleansu gde je stao u Oklahomi. Posle fantastične partije i 36 poena Tanderu, Pelikansima je ubacio 24, od toga 7 trojki. Kada na to dodate 19 poena i 13 asistencija Krisa Pola i 22 poena Grifina, jasno je da su Klipersi bili prejaki za domaće.

Golden Stejt je počeo turneju po Istoku pobedom u Detroitu. Stef Kari nije bio posebno šuterski raspoložen, završio je sa 19 poena, ali i šutem 6 od 15, isti košgeterski učinak imao je i Klej Tompson, dok Džermejn O'Nil proživljava drugu mladost. Ubacio je 16 poena i imao 10 skokova u pobedi Voriorsa. Nedović zakucan za klupu.

Derbi začelja je pripao Milvokiju, izgleda da su i jedni i drugi rešili da ne igraju odbranu, videli smo 240 poena, 130 su ubacili Baksi.O-Džej Mejo je ubacio 7 trojki, ukupno 25 poena, Filadelfija je beznadežna, ovo je njihov 11 poraz u nizu. Raduljica je igrao manje od četiri minuta, 2 skoka i asistencija, nije se upisao, promašio je jedini šut.

Rezultati:

Juta - Boston 110:98
Nju Orleans - Klipersi 110:123
Njujork - Dalas  108:110
Detroit - Golden Stejt 96:104
Filadelfija - Milvoki 110:130

Ne propustite