"Đavolja posla" u 'Stožicama' (17.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.09.2013.
11:40
Izvor: Sportske.net

Sa maksimalna četiri boda iz prve faze takmičenja i verom u kvalitet i poletnost koju donosi mladost, reprezentativci Srbije kreću u borbu za plasman u četvrtfinale na EP u Sloveniji. Prva prepreka je neugodna reprezentacija Belgije.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Izabranici Dušana Ivkovića u utorak uveče smestili su se u novu bazu u Ljubljani odakle počinje novi izazov za naše najbolje košarkaše.

Reprezentativci Srbije odigrali su prvu fazu takmičenja tačno po meri. Iako su upisali dva poraza iz pet mečeva u drugu rundu takmičenja "Orlovi" su preneli četiri boda i put ka četvrtfinalu im je u potpunosti otvoren.

Na tom putu nalaze se tri rivala od kojih je prvi selekcija Belgije. Radi se o reprezentacije koja sigurno nema kvalitet koji poseduje četa Dušana Ivkovića ali daleko od toga da sme da bude potcenjena.

Srbija je za večerašnji meč vežbala krajem avgusta u Istanbulu kada je Belgija deklasirana rezultatom 79:52 (15:21, 13:13, 26:9, 25:9).

Taj meč je pokazao da Belgijanci umeju da budu opasni kada im se ne pristupi dovoljno ozbiljno ali niko ne sumnja da će "Orlovi" maksimalno ući u predstojeći okršaj sa "Crvenim Đavolima".

"Belgijski tim ima nekoliko iskusnih igrača, pre svih Ervela koji ima ogromno iskustvo. Imaju i nekoliko jako dobrih šutera. Imamo kvalitetniji tim od Belgijanaca, tako da moramo da pripremimo utakmicu i smanjimo oscilacije i imamo mnogo bolju kontrolu igre" rekao je selektor Ivković pred večerašnji susret.

Belgija je u grupi "A" upisala dve pobede, nad reprezentacijama Nemačke i Velike Britanije pa je u drugu fazu ušla sa dva boda koja su joj pripala usled poraza od Francuske i Ukrajine.

Večerašnji duel Srbije i Belgije igra se u hali "Stožice" a navijači karte i dalje mogu da kupe na blagajnama tog objekta u Ljubljani.

Utakmica počinje u 17 časova i 45 minuta uz direktan prenos na Nacionalnoj televiziji Srbije.

Ne propustite