Đoković: "Više ne verujem Antidoping agenciji!"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.11.2013.
11:15
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser Novak Đoković oglasio se povodom presude koju je Sud za sportsku arbitražu u Lozani izrekao u slučaju Viktora Troickog. Đoković je konstatovao da pravda nije zadovoljena i da je Antidoping agencija dovela svoj kredibilitet u pitanj

Povezane vesti

Novak Đoković pojavio se na konferenciji za medije posle meča sa Rodžerom Federerom u Londonu pripremljen da odgovara na pitanja novinara vezno za ono što se tokom dana dogodilo Viktoru Troickom.

Sud za sportsku arbitražu umanjio je Viktorovu suspenziju sa 18 na 12 meseci ali je srpski teniser svakako pretrpeo drakonsku štetu zbog čega je i Đoković posle svega bio ogorčen.

"Ne znam da li ste pročitali zvanično saopštenje CAS u Lozani, kojem se Viktor žalio na presudu, u kojem tribunal objašnjava da je u pitanju veliki nesporazum, da propisi nisu dobri, jer bi predstavnik WADA morao da bude obavezan da se u ovakvim slučajevima obrati predstavniku ATP. Tribunal predlaže promenu propisa. ATP, koji bi po logici trebalo da kao upravno telo stane iza igrača, neće ni odgovoriti na ovo saopštenje i neće učiniti ništa za Viktora. Viktor je ostao potpuno sâm" objasnio je Đoković.

Drugi teniser sveta pomenuo je i slučaj Marina Čilića i konstatovao da je posle svega izgubio poverenje u Antidoping agenciju.

"Čilić je bio u istoj situaciji, ko zna koga sutra čeka ista sudbina, i sve to zbog nemara i neprofesionalnosti predstavnika WADA, tih takozvanih profesionalaca. Posle ovoga ja u njih, njihove propise i njihovu proceduru nemam ni najmanje poverenja, i zbog svog emotivne povezanosti, jer Viktora znam od kada smo bili dečaci, ali i zato što sam pratio sve što se događalo u ovom slučaju" konstatovao je Đoković u delu svog opširnog izlaganja.

Viktor Troicki neće moći da igra do jula 2014. godine a ono što je jako loše je i činjenica da će od trenutka kada se vrati na teren krenuti od nule jer su mu svi ATP bodovi izbrisani.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.