Dobri čovek Alveš, traži blažu kaznu za 'bananamena'!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 05.05.2014.
10:37
Izvor: Sportske.net

Brazilac se pokazao kao veliki džentlmen i sportista, poziva da se strasti smire povodom napada bananom i da izgrednik ne treba da bude žrtvovan i ličnovan.

Povezane vesti

Dani Alveš je centralna figura poslednjih dana u sportskoj javnosti.

Njegov potez, bio on marketinški trik sve jedno je, izazvao je veliku reakciju javnosti, na najbolji mogući način je dao odgovor na gorući problem rasizma, problem koji je hronično oboljenje fudbalske igre.

Nakon Alvešovog poteza sa bananom, čitav svet se digao na noge i rešio da 'pojede' rasizam.

Ipak, izgrednik po imenu David Kampajo je postao 'žrtveni jarac', svetski problem rasizma kao da je okačen njemu o vrat, ovaj trener mladog tima Viljareala doživotno je odrstanjen sa stadiona, preti mu zatvorska kazna.

Mnogi smatraju da je on žrtva medijskog lična, održani su i protesti ljudi koji žele da ga zaštite od opšte osude javnosti.

Dobri čovek Alveš se i sam osvrnuo na incident i zatražio da se hladne glave razmisli o suspenziji i kazni za izgrednika.

„Takvi potezi moraju da se sankcionišu, ali ja sam protivnik da se na zlo odgovara istim. Ljude treba edukovati, treba im ukazati na problem. Ne možemo se na ovaj način obračunavati sa problemom.“, rekao je Alveš.

„Treba biti jak i oprostiti.“

„On je porodičan čovek, mora da brine o svojoj porodici, ne treba mu sada uništiti život zatvorskom kaznom.“, rekao je Dani Alveš, koji je i zbogt svoje smirene i milosrdne reakcije zavredio još veći aplauz sportske javnosti.

Bravo.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.