Dočekaše i braća Dela Valje pobedu...

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.10.2013.
19:12
Izvor: Sportske.net

Vlasnici Fiorentine nikada do juče nisu pobedili Juventus na "Frankiju". Razumljiva euforija nakon što je čekanje od 11 godina završeno.

Povezane vesti

U pitanju je porodica koja se gotovo vek bavi proizvodnjom cipela, još dvadesetih su osnovali porodičnu manufakturu koja je izrasla u imperiju.

Njihova marka "Tod" je jedna od najprestižnijih u Evropi, ima čak šest fabrika, a poslom rukovodi Dijego Dela Valje. Jedan od vraće je poznat je kao veliki zaštitnik malih biznisa odakle datira njegov sukob sa Berluskonijem.

Ne voli ni naslednike FIAT imperije, Elkane, iako je prve cipele izradio za legendarnog Đanija Anjelija. Jasno, rivalitet sa Juventusom je uvek prisutan, iako Dijego sedi u upravnom odboru Ferarija i veliki je prijatelj sa Lukom Montezemolom.

Fiorentina je strast, kupili su je kada je ispala u četvrtu ligu zbog bankrota, vratili su se na administrativni način pre nego što je to moguće, već 2004.

Klub vodi brat Andrea, sam Dijego Dela Valje kaže da je to nedeljni hobi i dodaje da je za razliku od biznisa fudbal često sreća.

"Smeta mi kada ga posmatraju kao nauku i posao, to je ljubav, nema nikakve veze sa profitom"
, tvrdi ovaj biznismen.

Sve su učinili vratili "Ljubičaste" u Ligu šampiona, ali Juventus na "Frankiju" nisu pobedili do juče.

"Dočekali smo, konačno, ovo je naš dan, pobeda protiv jednog od najboljih Juventusa u ovom veku je posebna", rekao je Andrea, dok su on i brat igrali pobednički ples.

Euforija na ulicama bisera Toskane, "Pepito" Rosi, američki Italijan je heroj zbog svoja tri gola.

U svlačionici je tekao šampanjac, a predsednik će u četvrtak ceo tim predvođen Montelom odvesti na večeru.

Sada se, kako to u Italiji biva priča o tituli, ali je čini se pobeda nad Juventusom važnija od svega. Fiorentina Juventus vidi kao glavnog neprijatelja, u prošlosti su ih, kako tvrde Toskanci, nekoliko puta pokrali u borbi za titulu, uzeli su im Baa kada su napadači zapalili grad, Mođi im je prosto oteo Kjelinija i Mikolija, a znate i sami šta se dešavalo oko Stevana Jovetića.

Takođe, braća Dela Valje optužuju Juve da je pokvario posao oko Berbatova koji je trebalo prošlog leta da pojača Fiorentinu.

Dodajte ka tome odnos prema Elkanima, tačnije Džonu koji je nasledio Anjelijevo carstvo.

"To je klinac koji ništa ne razume", grmi Dijego Dela Valje koji je prve mokasine izradio za njegovog dedu.

Zbog toga je ovo jedan od najlepših ponedeljaka u novijoj istoriji Fiorentine...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.