Dodić: "Cilj je ostati neporažen"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.05.2013.
21:20
Izvor: Sportske.net, Ana Maričić

Trener fudbalera Javora Mladen Dodić istakao je da će biti teško juriti bodove za opstanak u ligi na gostovanju ekipi Rada koja na "Banjici" nije poražena duže od godinu dana.

fkjavor.com
fkjavor.com

Povezane vesti

Loši rezultati u drugom delu sezone doveli su fudbalere Javora u poziciju da četiri kola pre kraja brane svoj superligaški status.

Iako su Ivanjičani u boljem položaju od Radničkog 1923, BSK-a, Hajduka i Novog Pazara, ne može se reći da u poslednja četiri kola mogu da se opuste. Zbog toga i trener Mladen Dodić gostovanje Radu doživljava kao jako važno ali neugodno za "vađenje" iz teške situacije.

"Protivnik baš i nije za 'vađenje' jer je poznato da ekipa kolege Nikolića u kontinuitetu pruža dobre partije, posebno na domaćem terenu gde je vrlo malo ekipa uspelo da Beograđanima otkine poneki bod" kazao je Dodić.

On je istakao da će najveća opasnost na "Banjici" pretiti od napadačkog tandema "Građevinara".

"Izvanredno tehnički i taktički potkovani mladi igrači Rada gaje ofanzivni stil igre u kojem kvalitetom posebno odskaču dvojica brzih i spretnih napadača, iskusni Perović i ekstratalentovani Đurđević. Ekipu 'Građevinara' takođe karakteriše brza transformacija iz faze odbrane u napad na čega ćemo posebno morati da obratimo pažnju" istakao je strateg superligaša iz Ivanjice.

Ipak, Mladen Dodić poručuje da je orijentacija njegove ekipe na sutrašnjoj utakmici više nego jasna. Cilj će biti "ostati neporažen".

"Naša orjentacija je jasna, ostati neporažen na Banjici. O svojoj sudbini odlučujemo sami, imamo kvalitet i samopouzdanje koje će dodatno porasti povratkom u tim Radivojevića i Momčilovića. Pokušaćemo još nekekim rokadama da osvežimo ekipu i iskreno se nadamo da ćemo uz jednu dobru, kvalitetnu, mušku borbu doći do željenog cilja" zaključio je Dodić.

Duel Rada i Javora na stadionu "Kralj Petar I" na Banjici počinje u 17 časova.

Ne propustite