Dončić će da nosi tablu kući, Murić zna kako se napadaju Srbi

Autor: Pavle Knežević
subota 16.09.2017.
20:44
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Slovenije su ispunili svoju želju i žive svoj san. Novinarima iz Srbije su izneli očekivanja pred sutrašnje finale Evropskog prvenstva.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Slovenci su naoštreni i jedva čekaju finale Evropskog prvenstva sa Srbijom. Luka Dončić kaže da je najvažnije da se uživa na terenu, a Edo Murić da su šanse 50:50.

"Ovo je san, još ne verujem da smo ovde, da smo stigli do finala. Mnogo smo radili za to, dva meseca i mislim da smo zaslužili", rekao je Dončić srpskim novinarima u Istanbulu.

Slovenija je došla do finala bez poraza, a u polufinalu je razbila branioca titule Španiju.

"Ne znači ništa što nismo nijednu izgubili. Ovo je finale, igraćemo kao da je prva utakmica na ovom evropskom prvensvu. Imamo plan, kao za svaku utakmicu i bićemo spremni. Mislim da ću uživati. Najbitnije je da ceo tim uživa u košarci i da se zabavlja na terenu. Biće borba 40 minuta", rekao je 18-godišnj Dončić.

Na opasku novinara da mnogo trojki daje o tablu, što je i primetio selektor Srbije Aleksandar Đorđević, Luka je počeo da se smeje.

"Pa dobro, nosićemo je kući na kraju, bila nam je dobra do sada", odgovorio je Dončić kroz smeh.

Edo Murić dobro poznaje svog sutrašnjeg rivala, a novinarima je rekao da je ekipa dobila šta je tražila

"Hteli smo Srbe, dobili smo ih i jedva čekamo da se vidimo na parketu", rekao je Murić.

On je istakao da je plasman u finale važan za obe ekipe.

"I mi i oni su u finalu, što je velika stvar za obe reprezentacije. Za nas jer smo prvi put tu, za vas jer niste imali sreće sa povredama i nema vas mnogo i za vas je to veliki uspeh. Ovo će biti utakmica da se stavi tačka na 'i'. Ne znam da li ćemo opet imati ovakvu priliku. Srbe dobro poznajemo i zato smo ih želeli. Znamo šta da očekujemo od njih i kako ćemo da ih napadnemo i sada treba da se pripremimo za to na terenu", rekao je Murić.

Đorđević je ulogu favorita prebacio na Sloveniju, selektor "zmajčeka" Igor Kokoškov je to odbio. Murić misli da favorita nema.

"Mislim da mi igramo lepše i bolje, ali da su oni iskusniji što se tiče finala, zato mislim da su šanse 50:50. Oni imaju igrače koji stalno igraju finala. Vidite Bogdanovića kako vodi Srbiju, stvarno neverovatno. Iskustvo je na njihovoj strani.

Sa druge strane, mi igramo lepše i od Srbije i od svih ekipa na ovom evropskom prvenstvu, ali to ne znači ništa. Finale je jedna utakmica, nosi mnogo pritiska pa ko se bolje snađe. Mi ćemo dati sve od sebe
", rekao je Murić.

Od 24 igrača obe ekipe, 21 je igrao u ABA ligi, tako da tajni nema.

"Svi su tu i Grobari i Delije. Znam i jedne i druge i sa svima sam dobar i svi su sjajni momci. Znamo se dobro, igrao sam protiv dosta ovih kad sam bio u Partizanu. Spreman sam, svi se znamo", rekao je Murić.

Sala Sinan Erden biće prepuna navijača oba tima.

"Čuo sam da dolazi mnogo ljudi. Jedva čekam tu atmosferu, znamo da su obe grupe navijača bučne i prave dobru atmosferu. To će biti šlag na tortu i za nas i za Srbe, i mislim da smo i više nego zaslužili i mi i oni. Radujem se ovoj utakmici i dugo ću je pamtiti", rekao je Murić.

Ne propustite