Dragutin Topić - sa ulice pravo u London!

Autor: Bojan Jovanovic
ponedeljak 21.05.2012.
23:15
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dragutin Topić tvrdi da se za Olimpijske nije ozbiljno pripremao, već da putuje u London zbog sebe, iz razonode. Na zaletište trčao sa ulice...

Povezane vesti

Najbolji srpski skakač u vis Dragutin Topić po šesti put će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Zanimljiv je način na koji je Dragutin uspeo da izbori vizu za London.

"Odavno sam profesionalno prestao da se bavim atletikom. Dugo sam već posvećen trenerskom poslu. Za ovo takmičenje sam se spremao onako, više za sebe, iz razonode", otkriva Dragutin.

Topić je sa ulice pravo otišao na zaletište...

"Takmičenje je prvo kasnilo, pa su mi naknadno javili da su skokovi, ipak, počeli na vreme. Morao sam brzo u auto i onako sa beogradskih ulica, pravo u patike, šorts i dres i na zaletište. Taj skok od 2,28 metraa kojim sam ispunio B olimpijsku normu je bio skoro rutinski", nastavio je ovu zanimljivu priču Topić.

Olimpijska norma je u džepu, Topić je trenutno 85. srpski sportista koji se kvalifikovao za London. Ipak, Dragutin nam poručuje da se ne nadamo previše.

"Nemam nikakve ambicije i iluzije oko nastupa u Londonu. Ne znam ni ko mi je potencijalna konkurencija na Igrama. Zasada mi je važno da sam i u 41. godini spreman da dobro skočim - zaključuje Topić, koji je u subotu oborio i svetski rekord u konkurenciji veterana, koji je do tada iznosio 2,25 metara", zaključio srpski skakač u vis i legenda naše atletike.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.