Drobnjak, Berić i Čubrilo u 'trenerskim vodama'

Autor: Miloš Marković
petak 10.05.2013.
15:29
Izvor: Sportske.net

Proslavljeni asovi Predrag Drobnjak, Miroslav Mića Berić i Aleksandar Čubrilo, inače bivši članovi Košarkaškog kluba Partizan i reprezentativci, održali su četvrti trening deci koja učestvuju u projektu Partizan One Team Telekom.

Povezane vesti

Oni su svoje veliko košarkaško znanje podelili sa štićenicima Doma za nezbrinutu decu "Drinka Pavlović". Mališani su bili u prilici da se druže i vežbaju koordinaciju pokreta, šutiranje na koš, dodavanje i druge košarkaške tehnike sa iskusnim prvotimcima. Takođe, bilo je reči o takmičarskom duhu i o tome kako se prihvata poraz.

 „Projekat One Team je akcija koja okuplja najbolje košarkaše Evrolige i posebna mi je čast i zadovoljstvo što smo deo jedne takve akcije i da smo i mi imali priliku da se pridružimo mališanima na terenu, kako bismo promovisali sport kao moćno sredstvo pozitivne promene u društvu. Sudeći po reakcijama mališana, verujem da će im ovo iskustvo mnogo značiti, a nadam se da ćemo nekog od njih videti u nekom od vrhunskih klubova ili reprezentaciji u dogledno vreme“, izjavio je Miroslav Mića Berić, proslavljeni košarkaš.

Štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“, tokom dva naredna meseca imaće priliku da kroz igru uče i razvijaju timski duh i društvene veštine. Osim nedeljnih treninga sa košarkašima Partizana, biće održane radionice o sportu i prednostima zdravog načina života, a sportisti će sa najmlađima razgovarati i o problemima sa kojima su se susretali tokom karijere, i svojim primerom će ih motivisati da i oni sami prevaziđu probleme koji ih muče. Tokom ovog perioda, deca će imati priliku i da prisustvuju utakmicama KK Partizan nakon kojih će na radionicama diskutovati o samoj utakmici, stvarima koje im se sviđaju, o razlici između sportskog i nesportskog navijanja.

„Kompaniji Telekom Srbija velika je čast i zadovoljstvo što zajedno sa KK Partizan mt:s i Evroligom učestvuje u projektu One Team. Nadamo se da će deca bez roditeljskog staranja iz doma Drinka Pavlović tokom projekta u radu sa košarkašima i trenerima KK Partizan steći veštine i znanja koja će im biti od koristi ne samo u bavljenju košarkom već u životu uopšte. Tu pre svega mislim na timski rad i fer-plej igru, koji su bitni za uspešno odrastanje i pravilno sazrevanje. Telekom Srbija će uvek biti tu da pomogne svima kojima je pomoć najpotrebnija, jer kada vidimo zadovoljstvo i osmehe na licima dece koja su učesnici projekta Partizan One Team Telekom tada naš rad i postojanje dobija puni smisao“ izjavio je Bojan Svilanović, Telekom Srbija.

One team je projekat košarkaške Evrolige koji ima za cilj da kroz sport ostvari pozitivan uticaj na društvo, a da decu obuhvaćenu projektom motiviše da aktivno učestvuju u životu zajednice, da se podigne nivo tolerancije i sruše predrasude javnosti.

Trenutno 15 klubova Evrolige čini One team, a među njima su: CSKA, Anadolu Efes, Olimpijakos, Panatinaikos i drugi. Košarkaški klub Partizan pridružio se akciji u novembru 2012. godine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.