Državo pomozi, omogući privatizaciju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.09.2013.
12:07
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek Jagodine Goran Milanović ponovio je svoje zalaganje za što skoriju privatizaciju fudbalskih klubova u Srbiji, ali pre toga treba stvoriti neophodne uslove za sprovođenje tog procesa.

Povezane vesti

U intervjuu koji prenose ''Novosti'', predsednik Jagodine Goran Milanović naglasio je da klubovi u Srbiji očekuju pomoć od države i Vlade Srbije, ali ne za puko popunjavanje budžeta, već za stvaranje uslova za što skoriju privatizaciju.

''Pod hitno treba da se donese zakonska regulativa za privatizaciju! Da bi novac ušao u klubove, potrebno je prvo stvoriti uslove za izlazak na tržište, koji će odrediti ko će i na koji način biti privatizovan, jer je sigurno da to neće biti slučaj sa svim klubovima'', objašnjava Milanović.

S tim u vezi, on naglašava da je neophodno stvoriti jasnu sliku vlasničke strukture u klubovima, kako  bi uopšte moglo da dođe do ulaganja.


''Fudbal danas moramo posmatrati kao tržište, igrače kao robu, a kod nas je sve naopako! Imamo uslove iz 1947. godine, funkcioniše se kao u vreme Tita, a hoćemo da idemo u korak sa Evropom'', ističe Milanović i dodaje da će onaj ko odluči da donese svež kapital, u Jagodini biti ''dočakan raširenih ruku''.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.