Duda se neće predomisliti...

Autor: Miloš Marković
petak 27.09.2013.
10:53
Izvor: Sportske.net

Iako je veliki deo košarkaške javnosti potajno gajio nadu da bi Dušan Ivković mogao da se predomisli, promeni mišljenje i nastavi sa radom na klupi Srbije, to se i definitivno neće desiti.

Povezane vesti

Dušan Ivković je nakon završetka Evropskog prvenstva u Sloveniji objavio da se povlači sa mesta selektora Srbije.

Gostujući u emisiji 'Kažiprst' na televiziji B92, popularni Duda je potvrdio svoju odluku, rekavši da se neće predomisliti.

„Ne vidim da je objektivno da se predomislim, vreme je da neko mlađi dođe.“

„Kod mene nikada nije postojala dilema, da li da ostanem ili ne. Kada sam zamoljen da vodim reprezentaciju do Evropsko prvenstvo, to sam prihvatio. Još pre početka kvalifikacija, znajući da počinje novi ciklus, smatrao sam da neko drugi treba da preuzme posao”, rekao je Ivković.

Govoreći o atmosferi koja se stvara oko navionalnog tima, kultu reprezentacije i ličnog doživljaja koji nije na isti način izražen kod svih (igrača), Ivković je od sebe želeo da napravi primer.

„Sam čin i kult se gradi, ima igrača koji bi peške došli da igraju, ja sam se trudio da budem primer.“

„Ako sam ja radio volonterski, ne treba i moj naslednik tako, treba da budu nagrađeni. Po tom pitanju motivacioni faktor je jako bitan. dok ne uđeš u psihu igrača, da uspostavimo duševni kontakt. Ako govorimo samo o motivaciji. Većina igrača ima naporne sezone, premoreni su, nisu to više ona vremena sa 30 utakmica, za reprezentaciju treba da igraju samo oni koji žele.“, rekao je između ostalog bivši selektor Srbije.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.