Duda zadovoljan žrebom, nada se plasmanu na SP

Autor: Beta Beta
nedelja 18.11.2012.
21:04
Izvor: Beta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da je cilj ekipe na Evropskom prvenstvu naredne godine plasman na Svetsko prvenstvo 2014.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Srbija će se na Evropskom prvenstvu u Sloveniji takmičiti u Grupi B, u Jesenicama sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

U Grupi A, u Ljubljani, takmičiće se Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael, u Grupi C, u Celju, Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija, Češka, a u Grupi D, u Kopru, Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska i Švedska.

Kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, Ivković je ocenio da su grupe prilično ujednačene i da nije važan sastav grupa u preliminarnoj fazi.

"Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni za prvu utakmicu koju ćemo igrati na šampionatu sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice krčimo plasman u drugi krug", rekao je Ivković.

Ukoliko Srbija zauzme jedno od prva tri mesta igraće u drugoj fazi sa reprezentacijama iz Grupe A.

Prema njegovim rečima, prvi cilj je da ekipa prođe u drugu fazu.

"Gledajući sastav Grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman među prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Jako je bitno da se tim dobro pripremi za četvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeće Svetsko prvenstvo", rekao je Ivković.

On je dodao da bi za Srbiju bio veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Sloveniji plasman koji obezbeđuje učešće na SP 2014.

"Sve preko toga bio bi vanserijski rezultat", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra 2013. godine.

Ne propustite