Dule: ''Nismo ravnopravni, Zvezdi se dosta pomagalo!''

Autor: Beta Beta
utorak 06.08.2013.
20:38
Izvor: Beta

Trener Partizana Duško Vujošević reagovao je na izjavu premijera Srbije da Vlada neće pomagati "večitima", rekavši da se Crvenoj zvezdi do sada već mnogo pomoglo, i kazao je da on ne želi nikoga da napada, već samo da iznese svoje mišljenje.

Povezane vesti

Srpski premijer Ivica Dačić je na gostovanju u televizijskoj emisiji rekao da vlada neće pomagati ni Partizanu, ni Zvezdi i kazao je da se dogovorio s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem da oba kluba budu ravnopravna i da im se ne pomaže.

"Zvezdi se već pomoglo jako puno, i sada su Zvezda i Partizan stavljeni u sasvim neravnopravnu poziciju. Tu je jako prisutna selektivnost i apsolutno nejednak tretman. To je moje mišljenje, ja kao slobodan čovek, prema povelji Ujedinjenih nacija imam pravo da kažem šta mislim", rekao je Vujošević za agenciju Beta.

Trener Partizana je u ponedeljak, na početku priprema svog tima, pozvao Vučića, za koga je ocenio da ima najviše moći u zemlji, da pomogne crno-belima u reprogramu poreskog duga, ali i da je Zvezdinu situaciju pominjao samo da bi uporedio stvari, a ne zato što crveno-belima želi nešto loše.

"Moje pominjanje Zvezde nije sa namerom da ih dovedem u težak položaj, nego je najnormalnije da se uporedi kako se radi i šta se dešava u Zvezdi i Partizanu. Oni su, kao veliki legalisti, imali osam godina blokiran račun - pa kako su onda plaćali porez, igrače i primali sponzorstva? Kažu da su imali samo 10 miliona dinara poreza, a otkud onda 16 miliona evra duga? Većina od tog duga je išla kao nadoknada igračima, a zna se da je najmanja poreska obaveza 30 odsto", rekao je Vujošević.

"Neću ja da se oni procesuiraju, nego da se i Partizanu da isti tretman", dodao je on.

Trener Partizana kazao je da je samo želeo da objavi da je Partizan "pred gašenjem zbog blokade računa nastale na osnovu neplaćenih poreskih obaveza".

"Ja sam samo pravio paralelu kako je prihvaćen Zvezdin unapred pripremljeni plan reorganizacije i podsetio da je Vučić akumulirao najviše vlasti u zemlji. Nema potrebe da nas on čašćava svojim prisustvom na sastanku sa delom navijača, već ako želi da pomogne, to može da uradi vrlo konkretno", rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak je kazao da Partizan ne želi da bude "mimo zakona", a priznao je i greške kluba.

"Jedino su u pravu što kažu da je Partizan napravio veliku grešku što se nije u novembru i decembru prijavio za reprogram. Prihvatam i da je marketing kluba pravio određene greške i normalno je da sam prozvao po imenu čoveka koji se bavi sportom, akumulirao je moć i bori se protiv korupcije i monopola, već želeći da naglasim njegovu odgovornost, koja je srazmerna akumuliranoj moći", rekao je Vujošević.

Trener je ponovio da misli da je blokada računa kluba možda i politička igra.

"Bojim se da će nama na kraju na neki način da se pomogne u rešavanju pitanja poreza. Država ne sme da zauzme stav da pomaže samo jednom klubu, jer onda nije država svih građana. Mislim da će se to desiti kada se napravi dovoljno 'fore' za našeg protivnika i da ćemo mi tad postati glineni golubovi, a onaj ko se pojavi da nam 'rešio problem' će moći da sakupi političke poene", rekao je Vujošević.

Zvezda je danas uputila otvoreno pismo Dačiću u kome je tražila da ili svi plaćaju porez ili da ga niko ne plaća, a premijer je odgovorio da se s Vučićem dogovorio da se ne pomaže nijednom klubu i da su oba ravnopravna.

"Lepo je što su se oni dogovorili. To da li će neki klub da se privatizuje - pa možda je neki već privatizovan? Po načinu na koji je napravljen i prihvaćen Zvezdin unapred pripremljen plan reorganizacije, ona je praktično postala privatan klub... Ako nije ovako kao što pričam, onda nema potrebe niko da se uzbuđuje", rekao je Vujošević.

"Ja izjave dajem s namerom da gašenje Partizana ne protekne nemo, i u tom smislu prozivam čoveka koji je najmoćniji i najodgovorniji u zemlji. Zašto Zvezda proziva Dačića, verovatno da bi on odogovorio ovako kao što je odgovorio i rekao ovo što je rekao", dodao je Vujošević.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.