Džajić: "Nismo sumnjali u Saleta", Janković: "Hvala na poverenju"

Autor: Beta Beta
petak 07.12.2012.
19:26
Izvor: Beta

Kandidat za budućeg predsednika FK Crvena zvezda objasnio je da niko od članova Uprave nije dovodio u pitanje poziciju Aleksandra Jankovića u klubu a trener crveno-belih zahvalio se što mu je data šansa da nastavi sa vođenjem najtrofejnijeg kluba.

Povezane vesti

Odlukom Upravnog odbora danas je odbijena ostavka Aleksandra Jankovića pa je maldi stručnjak ostao trener Crvene zvezde.

Dragan Džajić je nakon potvrde da Janković ostaje na klupi rekao kako je pompa oko smene trenera bespotrebno podignuta a da, zapravo, nije bilo razloga za time.

"Slučaj sa trenerom je nametnut, on nikada nije ni postojao. U radnoj grupi niko nije razmišljao o smeni Jankovića, on je imao podršku od formiranja radne grupe. On će sačiniti plan koji će sprovesti u narednom periodu", rekao je Džajić novinarima u Beogradu.

Radna grupa je sazvala i skupštinu kluba za 22. decembar, kada će biti izabrani ostali organi kluba, medju kojima je i funkcija sportskog direktora.

"Sale će imati sportskog direktora i od njih zavisi da li će neko od igrača doći u januaru. I ja i Janković znamo šta treba da se poboljša. Dobro je što imamo dugu pauzu, ali treba nastojati da do početka priprema znamo koji su nam igrači na raspolaganju", rekao je Džajić.

Trener Janković je novinarima kazao da je zadovoljan ukazanim poverenjem.

"Mogu da izrazim zadovoljstvo i zahvalnost svima na poverenju na punoj podršci koju sam osećao sve vreme. Podvukli smo crtu i sada smo okrenuti budućnosti. Obaveze tima su poznate, postoji prostor za napredak kao i obaveza da se to ostvari", rekao je Janković.

Član radne grupe zadužen za finansije Nebojša Čović rekao je da su "urađeni dobri koraci ka stabilizaciji i konsolidaciji", ali je rekao da klub čekaju "velika finansijska iskušenja".

"Čekaju nas velika iskušenja u finansijskom delu. Privodimo kraju finansijske analize jer je jako važno da nova uprava zna od čega počinje", rekao je Čović.

On je ponovio da je trenutni dug kluba 48,5 miliona evra, kao i da postoji mogućnost da se on malo poveća, ali i smanji.

"Postoji mogućnost da ode nešto gore, ali i da se smanji kad vidimo naša potraživanja... Možemo da se krijemo iza želje da Zvezda može biti prva u prvenstvu, ali moramo biti realni, jer to može da nas dovede da ne postojimo kao klub", rekao je Čović.

On je rekao i da neće biti prostora da se mnogo bira u prelaznom roku i najavio je mere štednje.

"Nema novca da se mnogo bira... Cilj nam je da svi koji su dali pozajmice klubu da ih otpišu. Nećemo do kraja licitirati, ali slavine moraju da se zavrnu. Ne mislim da u ovom periodu transferi treba da budu centralni izvor prihoda", rekao je Čović.

Zvezda je polusezonu završila na drugom mestu, sa šest bodova manje od lidera Partizana.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.