EL - Barsa trijumfom ulepšala Navarov jubilej!

Autor: Vladimir Nestorović
petak 14.03.2014.
22:40
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone bez većih problema savladali su aktuelnog prvaka Evrope na svom parketu i tako na najlepši način ulepšali slavlje Huana Karlosa Navara, a konačan rezultat bio je 70:58.

facebook.com/TheEuroleague
facebook.com/TheEuroleague

Povezane vesti

Huan Karlos Navaro ušao je u istoriju Evrolige kao igrač sa najvećim brojem odigranih mečeva - 253, pošto je pretekao dosadašnjeg rekordera Tea Papalukasa. Upravo je legendarni Grk uručio nagradu Navaru, uz ovacije čitave 'Palau Blaugrane'.

Košarkaši Barselone potrudili su se da sjajnom partijom ulepšaju trijumf Navaru, dok se Olimpijakos u najvećem delu meča mučio bez svoje 'prve violine' Vasilisa Spanulisa.

Amerikanci su jedini bili raspoloženi za igru u redovima aktuelnog prvaka Evrope, pošto su Danston i Petvej ubacili 18, odnosno 17 poena.

Sa druge strane, Navaro nije imao svoje veče, ubacio je samo 7 poena (šut iz igre 3/10), ali su zato tu bili Brad Oleson sa 15, Ante Tomić sa 14 i Erazem Lorbek sa 13 poena. Hrvatski centar je dodao i sjajnih 11 skokova.

Ovim trijumfom Barselona je ostala jedina neporažena ekipa u okviru Top 16 faze Evrolige, pošto ima skor 10:0, dok Olimpijakosu preostaje žestoka borba za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta sa Unikahom, Fenerbahčeom i Panatinaikosom.

U narednom kolu Barsa se sastaje sa Unikahom, dok Olimpijakos na svom terenu dočekuje Laboral Kuću.

Ne propustite