EL - Ciboni rok do 13. juna

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.05.2014.
22:20
Izvor: Sportske.net

Osvajaču ABA Lige u prethodnoj sezoni dat je rok do 13. juna da obezbedi finansijsku konstrukciju za igranje u grupnoj fazi Evrolige, a poslednje informacije iz Zagreba daju nadu navijačima da će Cibona uspeti da ispuni zadatak.

Povezane vesti

Direktor Evorlige Đordi Bertomeu predočio je čelnicima Cibone da će do 13. juna morati da imaju zaokruženu finansijsku konstrukciju koja će biti garant da je klub spreman da nastupa u elitnom takmičenju bez trzavica u toku sezone.

"Ne možemo da dopustimo da u Evroligi igra klub sa tako velikim finansijskim problemima. Razgovaramo s Cibonom, ali ako zagrebačka ekipa ne može novčano da prati igranje na tako visokom nivou, mi ćemo pronaći novi klub" istakao je Bertomeu.

Odmah po osvajanju trofeja u ABA Ligi u Ciboni su bili skeptični po pitanju izlazka iz finansijske krize ali se čini da je sada situacija mnogo opitimističnija.

"Sa nekim sponzorima smo se već dogovorili, a sa nekima smo blizu dogovora. Optimističan sam i verujem da Cibonin nastup u najjačem evropskom klupskom takmičenju nije ugrožen" istakao je za hrvatske medije direktor "Cibosa" Domagoj Čavlović.

Srpski klubovi potajno se nadaju da Cibona ipak neće uspeti da do 13. juna ubedi Bertomeua da su problemi sa finansijama prošlost jer postoji mogućnost da u tom slučaju Zvezda ode direktno u grupnu fazu a Partizan u kvalifikacije, mada će za tako nešto morati da se ostvare još neki uslovi.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.