EL - Zvezda poklekla pred Huventudom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.05.2013.
15:27
Izvor: Sportske.net

Juniori KK Crvena zvezda Telekom doživeli su poraz u okviru drugog kola grupe "A" fajnal-ejta Evrolige čime su sudbinu oko plasmana u finale ovog turnira stavili u ruke selekcije Kine.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Fajnal-ejt juniorske Evrolige održava se u Londonu, a košarkaši Crvene zvezde Telekom su nakon pobede nad selekcijom Kine danas doživeli poraz od Huventuda u drugom kolu.

Španska ekipa slavila je rezultatom 77:67 (13:14, 20:20, 21:15, 21:18) i tako došla na korak od plasmana u finale.

U petak je najefikasniji igrač beogradskog tima bio plejmejker Nikola Rebić. Ubacio je 23 poena (3/7 za tri), uz pet asistencija i dva skoka. Na žalost njegovih saigrača, samo je on bio precizan pri šutu za tri poena, pošto je još samo Marko Gudurić pogodio dve trojke iz četiri pokušaja.

Kako je u drugoj utakmici grupe "A" Kina savladala Lijetuvos Ritas, juniorima Crvene zvezde Telekom biće potreban trijumf nad litvanskom ekipom u poslednjem kolu grupne faze, ali i trijumf jedine azijske selekcije nad Huventudom, kako bi se plasirali u finale.

Poslednja dva meča u grupnoj fazi igraju se u subotu. Najpre će na teren košarkaši Kine i Huventuda od 12 časova, dok će košarkaši Crvene zvezde Telekom i Lijetuvos Ritasa od 12 časova i 45 minuta igrati svoj poslednji meč u grupi "A".

Plasman u finale obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe "A" i "B".

Ne propustite