Engleski navijači protiv pirotehnike!

Autor: Pavle Lazarević
utorak 03.12.2013.
13:44
Izvor: Sportske.net

Prema istraživanjima sprovedenim među navijačima u Engleskoj, po pitanju pirotehnike, velika većina njih je izjavila da je smatraju opasnom, i da su protiv upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama.

Povezane vesti

Istraživanje je obuhvatilo preko 1500 navijača premijerligaških klubova.

Oko 85% ispitanika smatra da pirotehnička sredstva poput baklji i dimnih bombi, predstavljaju opasnost po bezbednost navijača.

Zato je u Engleskoj pokrenuta kampanja koja ima za cilj da se kod navijača podigne svest o opasnoti koju pirotehnika predstavlja.

Takođe, navijačima je u kampanji jasno predočeno da je zabranjeno unositi baklje ili dimne bombe na stadion, kao i da zbog posedovanja neke od pomenutih naprava mogu biti uhapšeni.

Takva kampanja je naišla na odobravanje od strane anketiranih navijača.

Čak 78% ispitanika je reklo da bi podržali sprovođenje rigoroznijih mera kontrole i uvođenje strožijih sankcija za one koji koriste pirotehniča sredstva.

Trend korišćenja pirotehnike na stadionima je u porastu, kako navode u Engeskoj. U sezoni 2010/2011, zabeleženo je svega 8 incidenata takve vrste.

Naredne sezone broje se povećao na 72, dok je prošle sezone zabeleženo čak 172 slučajeva porišćenja pirotehničkih sredstava. U tekućoj sezoni je bilo 96 zabeleženih slučajeva paljenja baklji i bacanja dimnih bombi.

Zabrinjavajuća činjenica je da se u velikom broju slučajeva koriste deca kako bi se prokrijumčarila sredstva na same stadione.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.