Englezi, ne dirajte nam kapitena Baneta!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 11.11.2013.
14:21
Izvor: Sportske.net

Iako je od svog dolaska 2008. pa do danas izgradio reputaciju jednog od najpouzdanijih fudbalera u ekipi Čelsija, Branislav Ivanović je dospeo na rub kritika u poslednjim nedeljama na ostrvu.

Povezane vesti

Popularni Bane je fudbaler na koga se uvek možete osloniti.

Kapiten srpske reprezentacije jedan je od najpouzdanijih igrača u timu 'Plavaca', što se i dokazalo kroz činjenicu da je 'preživeo' svakog menadžera u poslednjim godinama, svakom od njih je uspeo da se nametne svojim standardno dobrim igrama, bilo na boku, bilo u centru defanzivne linije.

Ipak, poslednjih nedelja se u ostrvskoj javnosti javljaju kritike na račun srpskog fudbalera i na njegove brojke na koje se izvor 'squawka.com' poziva i kada sugeriše da bi Murinjo trebalo da se 'otarasi' Srbina.

Ocenom njegovog učinka, Ivanović se opisuje kao jedna od 'najslabijih karika' u timu u porazu od Njukasla i remiju sa ekipom VBA.

Ono što mu se posebno zamera je to što nikako nije mogao da 'ubode' plavi dres.

Konkretno, misli se na uspešnost centaršuteva sa desne strane, koja nije bila na zavidnom nivou. Devet puta je Ivanović loptu uputio u kazneni prostor protivnika, od čega su samo dve lopte pogodile metu.

bane

Očito, blagi pad u brojkama našeg fudbalera izaziva veliku reakciju. Navikao je Bane Engleze na visoki standard, te se procenat uspešnosti dodavanja od 79%, koliko je imao protiv Njukasla, tumači kao nedovoljan.

Tokom cele sezone, Ivanović ima procenat uspešnosti dodavanja od 76%, a pomenuti izvor ovako slabu brojku tumači kroz činjenicu da Ivanović previše zadržava loptu i omogućava protivnika da mu istu i oduzmu, zbog čega bi navijači 'mogli da izgube strpljenje'.

bane

Jedna stvar koju mu svakako ne smeju i ne mogu osporiti je snaga. Tokom sezone, Bane je imao samo tri neuspešna pokušaja oduzimanja lopte od protivnika, sa procentom uspešnosti od 89%, što svakako pruža veliku podršku Čehu i defanzivi.

bane

Defanzivno gledano, svi parametri su na Banetovoj strani.

Šta više, Ivanović je tokom ove sezone 66 puta 'čistio' problematične situacije, imao je 14 prekinutih akcija protivnika.

bane

Brojke su dovoljni argumenti koji idu u prilog našeg fudbalera, koji svoju stabilnost održava na visokom nivou iz godine u godinu i pokazatelj da bi svaki negativan komentar, statistika sa jednog meča, jedino mogao da se protumači kao zlurad.

Podrška za Baneta!


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.