Englezi samo do remija protiv Ekvadoraca

Autor: Janko Glavonjić
sreda 04.06.2014.
23:31
Izvor: Sportske.net

Engleska i Ekvador remizirali su prilično otvorenoj i atraktivnoj utakmici, rezultat je bio 2:2. Ipak, meč je obeležio incident u 79. minutu, kada su isključeni Antonio Valensija i Rahim Sterling.

Beta/AP Photo/Alan Diaz
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Ener Valensija, koji nije u srodstvu sa Antonijom Valensijom, doveo je Ekvador u vođstvo, posle sjajnog centaršuta Ajovija, već u osmom minutu.

Vejn Runi je izjednačio u 29. minutu, u akciji u kojoj je prethodno lopta pogodila u ruku novopečenog fudbalera Liverpula Lamberta.

U drugom poluvremenu Lambert je sigurnom završnicom doneo prednost Engleskoj, ali je vrlo brzo Arojo, sjajnim golom u 70. minutu, doneo novo izjednačenje Ekvadorcima.

Deset minuta posle toga dogodio se momenat koji je zasenio četiri gola i lepu fudbalsku predstavu. Sterling je zaista neoprezno startovao na Valensiju, koji je uspeo nekako da izbegne start, i verovatno sudbinu Montesa i Montoliva, koji zbog povreda propuštaju Svetsko prvenstvo.

Fudbaler Junajteda reagovao je impulsivno, napao mladog fudbalera Liverpula, ali nije došlo do opšte tuče zbog par smirenih igrača na obe strane. Sudija nije imao drugog izbora nego da obojicu isključi.



Ne propustite