EP - Srbija bolja i od ''Trikolora''!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.07.2012.
20:33
Izvor: Sportske.net

Posle dve ubedljive pobede nad Crnom Gorom i Nemačkom, mlada reprezentacija Srbije danas je imala znatno teži posao protiv Francuske, ali je na kraju došla do nove pobede i sa maksimalnim učinkom ide u drugi krug takmičenja na EP u Sloveniji.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Mlada reprezentacija Srbije zabeležila je danas i treći trijumf na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Džikićevi ''Orlići'' večeras su u trećem kolu Grupe A savladali Francusku rezultatom 70:67, po četvrtinama 14:14, 11:17, 29:18, 16:18 i tako sa prvog mesta u grupi i maksimalnim učinkom izborila plasman u drugi krug takmičenja.

Za razliku od duela sa Crnom Gorom i Nemačkom, večerašnji meč bio je nizvestan do kraja, Francuzi su imali šest poena prednosti na poluvremenu, ali je zahvaljujući znatno boljoj igri u trećoj četvrtini Srbija napravila veliki korak ka novom trijumfu do koga je na kraju i došla.

Nemanja Bešović je sa 17 poena bio najefikasniji u našoj reprezentaciji, a Aleksandar Cvetković, koji je u finišu postigao možda i ključne poene, meč je završio sa ukupno 14 postignutih poena.

Srbija takmičenje nastavlja u Grupi E, u koju ulaze po tri najbolje plasirane ekipe iz A i B grupe, a osim ''Orlića'', to su još Nemačka, Francuska, Rusija, Grčka i Ukrajina.


Ne propustite