EP U18 - "Orlići" trijumfalno do četvrtfinala

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 24.07.2013.
16:58
Izvor: Sportske.net

Juniorska reprezentacija Srbije overila je plasman u četvrtfinale EP u Letoniji trećom vezanom pobedom, pošto je nakon Rusa i BiH savladana i Češka Republika.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 18 godina vezala je treći uzastopni trijumf u drugom krugu Evropskog šampionata u Letoniji i tako potvrdila plasman u četvrtfinale.

Nakon što je u novoformiranu grupu ušla bez bodova, Srbija je nanizala tri pobede a poslednja je ostvarena danas nad Češkom Republikom.

"Orlići" su Čehe savladali rezultatom 99:70 (25:16, 23:17, 27:21, 24:16) čime su nastavili da podižu formu pred početak eliminacione faze kontinentalnog šampionata.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi danas je bio Brano Đukanović sa 20 postignutih poena a pratio ga je Ognjen Jaramaz sa poenom manje.

Srbija će nakon ovog trijumfa izbiti na lidersku poziciju u grupi ali na njoj neće ostati jer Francuska i Rusija u međusobnom duelu rešavaju ko će kao prvi u četvrtfinale. Srbiji bi više odgovarao trijumf Francuza jer bi time našoj selekciji bilo zagarantovano drugo mesto.

U četvrtfinalu Srbija bi mogla u duel sa Letonijom, Engleskom, Italijom ili Hrvatskom.

Ne propustite