EURO 2020 – Istanbul se priključio Beogradu

Autor: Miloš Marković
sreda 11.09.2013.
12:54
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije dobio je protivkandidate za dobijanje zajedničkog domaćinstva Evropskog prvenstva 2020. godine.

Povezane vesti

Ukupno 13 gradova biće domaćini i koorganizatori prvenstva Evrope koje će se održati 2020. godine.

Za sada, tri evropska grada podnela su zvaničan zahtev za kandidaturom.

Nakon Budimpešte i Beograda, to je uradio i Istanbul, istog dana u kome je utakmica reprezentacija mlađih od 21 godine u glavnom gradu Turske između domaćina i Švedske prekinuta gasom suzavcem u policijskim pokušajima da prekine anti-ratne demonstracije koje su, navodno, rezultovale smrću jednog od protestanata.

Turska fudbalska federacija se nada da će Istanbul dobiti čast da organizuje polufinalni i finalni meč pomenutog Evropskog prvenstva, naročito sada kada je glavni grad Turske izgubio u nadmetanju za organizaciju Olimpijskih Igara.

Sa druge strane, Mađarska se nada da će biti jedna od 13 zemalja koja će takođe dobiti čast da učesvuje u organizaciji, a predsednik Saveza Sander Čanji ističe da je u planu renovacija stadiona 'Ferenc Puškaš', stadiona koji bi u tom slučaju mogao da organizuje i polufinalne i finalni meč.

Naravno, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije potvrdio je u medijima da je i Srbija podnela zahtev za organizaciju, te ponovio da bi u planu bila izgradnja novog ili renovacija najvećeg stadiona u cilju dobijanja organizacije.

Inače, osim tri pomenuta grada, kandidaturu su najavili Minhen i Bazel, dok se nove kandidature očekuju u narednim danima.

Konačna odluka o listi od 13 gradova organizatora EURO 2020 biće doneta za godinu dana.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.