EURO kvari rusko-francuske odnose!?

Autor: Beta Beta
sreda 15.06.2016.
23:35
Izvor: Beta

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je danas pozvalo ambasadora Francuske u Moskvi Žan-Morisa Ripera na razgovor i uložilo mu protest zbog hapšenja ruskih navijača tokom Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj, upozorivši ga na pogoršanje odnosa dvej

Beta/AP Photo/Hassan Ammar
Beta/AP Photo/Hassan Ammar

Povezane vesti

U saopštenju Ministarstva se navodi da je ambasadoru rečeno da bi "podsticanje antiruskih osećanja povodom učešća ruskog tima na Evropskom fudbalskom prvenstvu moglo znatno da pogorša francusko-ruske odnose".

U saopštenu se dodaje da je ambasadoru predata protestna nota zbog sinoćnog hapšenja grupe ruskih navijača koji su autobusom krenuli iz Marselja za Lil.

Rusko ministarstvo je ukazalo na "diskriminatorsku i neselektivnu prirodu mera preduzetih prema ruskim državljanima", navodi se u saopštenju i dodaje da su 43 osobe, uključujći tri vozača, zadržane u pritvoru 48 sati u okviru istrage o nasilju povodom utakmice Engleska-Rusija u Marseju u subotu.

"Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je francuske vlasti da pridaju ozbiljnu pažnju toj situaciji i da reše pitanje uhapšenih ruskih gradjana što je pre moguće, u skladu sa pravnim normama i na civilizovan način"
, dodaj se u saopštenju ministarstva.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je danas kao "apsolutno nedopustivo" osudio hapšenje četrdesetak ruskih navijača posle sukoba u Marselju prošlog vikenda.

Četrdeset tri ruska navijača privedena su juče posle kontrole 170 kilometara od Marselja gde su noćili posle meča Engleska-Rusija. Oni su se spremali da krenu za Lil, na severu Francuske, gde je Rusija danas igrala drugi meč na Evropskom prvenstvu, protiv Slovačke. Pušteno je 11 navijača, a ostali su u pritvoru.

Rusija je meč sa Slovačkom danas izgubila sa 2:1 i u poslednjem kolu mora da pobedi Vels kako bi izbegla eliminaciju već nakon grupne faze.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cholic
Thursday, 16.06.2016
15:32

3 boda za ruse

avatar
realmadridCG4
Thursday, 16.06.2016
09:21

Je l normalan ovaj Putin?Ili se sali?Nemojte ih hapsit,pustite ih da biju sve sto im se nadje na putu...Kazem ja fino,Rusija,Amerika,nidje razlike....

avatar
Vladimir Dutina
Thursday, 16.06.2016
08:35

Koji je to jezik kojim ti pišeš? Šta ti je?

avatar
mak_juventino
Wednesday, 15.06.2016
23:47

Posle sve sto su ruski navijaci uradili u Marseju i opcenito u Francusku , ovaj ima lice da prozicva druge ?! Zbog to sto su apsili huligane ?! Da nisu mozda trebali da im odigraju jedan menuet posle sve ?! Neki ljudi jesnostavno nemaju oset za nista

avatar
Amar Zornic
Thursday, 16.06.2016
01:39
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 16.06.2016
10:21

A jadni englezi ih sve izbegavali k'o dobra deca, a??