F1 - Vozačima prekipelo, prete povlačenjem!

Autor: Beta Beta
četvrtak 04.07.2013.
22:45
Izvor: Beta

Posle skandaloznih dešavanja na trci u Silverstonu, kada su čak četvorici vozača eksplodirale gume, u četvrtak najavljeno povlačenje vozača sa trke za VN Nemačke ukoliko se tokom trke ponovi nešto slično.

Povezane vesti

Vozači Formule 1 saopštili su u četvrtak da će se povući sa Velike nagrade Nemačke ukoliko se ponove problemi sa pneumaticima sa trke iz Velike Britanije!

"Ako se ponove slični problemi i na Velikoj nagradi Nemačke, odmah ćemo se povući sa takmičenja, jer taj problem može da ugrozi živote vozača, redara i navijača", navodi se u saopštenju Asocijacije Gran pri vozača.

Na trci u Silversonu prošlog vikenda zadnji levi pneumatik je eksplodirao Luisu Hamiltonu, Felipeu Masi, Žan-Eriku Vernju i Serhiju Peresu.

Kompanija Pireli saopštila je nekoliko dana posle trke da je spremila znatno jače pneumatike za trku za Veliku nagradu Nemačke narednog vikenda, kao i novu vrstu guma za Veliku nagradu Madjarske.

Italijanska kompanija je, posle incidenata na trci Formule 1 u Velikoj Britaniji, večeras odbacila navode da je njihov proizvod opasan.

Pireli je, takođe, saopšto i da su timovi sami krivi za eksploziju pneumatika jer su "namerno stavljali desne zadnje pneumatike tamo gde treba leve".

Trka za Veliku nagradu Nemačke na Nirburgringu voziće se u nedelju od 14.00.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.