FA traži brisanje crvenog kartona Rouzu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.10.2012.
21:22
Izvor: Sportske.net

Fudbalska asocijacija Engleske zatražiće od UEFA da mladom reprezentativcu Deniju Rouzu bude poništen crveni karton koji je dobio na jučerašnjem meču u Kruševcu jer je bio meta provokacija.

Povezane vesti

Jučerašnji incidenti u Kruševcu nastavljaju da izazivaju veliku pompu u Srbiji i Engleskoj.

FA je danas saopštila da će razmotriti da li će u buduće slati klubove u Srbiju a FSS je još jutros izašao pred javnost sa saopštenjem o tome kako nije bilo rasističkih uvreda na račun Denija Rouza.

Oglasio se i direktor svih reprezentativnih selekcija Srbije Savo Milošević koji će insistirati na tome da se primeni engleski model obračunavanja sa huliganima a UEFA je pokrenula istragu protiv FSS i FA.

Ni političari nisu ostali nemi pa je ministarka Alisa Marić osudila incidente a premijer Dačić pokušao je da smiri situaciju istakavši da treba sačekati da istraga bude sprovedena do kraja.

Novo saopštenje stiže upravo iz FA Engleske koja traži od UEFA da se poništi crveni karton koji je Deni Rouz dobio posle šutiranja lopte u pravcu publike sa obrazloženjem da je fudbaler Totenhema bio isprovociran na takvu reakciju.


"U pogledu crvenog kartona koji je pokazan Deniju Rouzu tražićemo da UEFA razmotri okolnosti pod kojima je došlo do Denijeve reakcije. Podneskom koji ćemo uputiti UEFA pokušaćemo da objasnimo da je Rouz bio izložen provokacijama tokom utakmice a naročito po njenom završetku" rekao je Skot Fild, vodeći čovek FA kada su odnosi sa javnošću u pitanju.

On je dodao da će onda na Evropskoj fudbalskoj federaciji ostati da odluči da li bi Rouzu trebalo da bude obrisan crveni karton.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.