Federer: ''Ma, kakva penzija!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2013.
11:30
Izvor: Sportske.net

Iako mnogi smatraju da bi Rodžer Federer trebalo uskoro da se povuče iz profesinalnog tenisa, kako ne bi doživeo još drastičniji pad na ATP listi, najtrofejniji teniser i dalje ima veliku želju za pobedama i trofejima.

Povezane vesti

Rodžer Federer je ove sezone bio daleko od svog prepoznatljivog nivoa. Osvojeni turniri za njega polako postaju prošlost, a čak ga sve ređe viđamo i u završnicama najvećih turnira.

Ipak, on veruje da još ima snage da igra na najvišem nivou, tvrdi da ima još toga da pokaže u profesionalnom tenisu, pa o penzionisanju i ne razmišlja.

''Iako mnogi misle suprotno, moj stav je da još uvek nisam rekao svoju poslednju reč u svetskom tenisu. Svestan sam da ove sezone igram ispod svojih mogućnosti, ali to je delom posledica i toga što sam na nekoliko turnira igrao povređen. Ipak, ne tražim izgovore, već naporno radim kako bih odstranio greške u svojoj igri i kako bih se što pre vratio u top-formu.

Penzionisanje jednostavno nije opcija u ovom trenutku. Dok god moje telo bude uspevalo da izdrži napore, ja ću davati maksimum i ubeđen sam da ću se vratiti u pobednički ritam!'',
optimista je Federer, koji na najnovijoj ATP listi zauzima šesto mesto.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.