Ferari ne zaboravlja Šumahera!

Autor: Beta Beta
nedelja 11.05.2014.
13:50
Izvor: Beta

Vozači Ferarija i članovi ekipe okupili su se danas, uoči trke za Veliku nagradu Španije, da pošalju poruku podrške sedmostrukom svetskom šampionu Mihaelu Šumaheru i da obeleže njegovu prvu pobedu u Formuli 1 koju je ostvario za italijansku ekipu.

Povezane vesti

Vozači Fernando Alonso i Kimi Raikonen, zajedno s novim direktorom ekipe Marko Matijačijem i oko 100 članova ekipe okupili su se ispred parole na kojoj je napisano: "Sećamo se tvoje prve pobede za nas, napred Mihael".

Prvu pobedu u ekipi Ferarija Šumaher je ostvario 1996. godine u Montmelu, za Veliku nagradu španije. On je sa italijanskom ekipom osvojio pet od svojih sedam šampionskih titula.

Šumaher se nalazi na intenzivnoj nezi od 29. decembra, kada je u francuskom skijalištu Meribel pao tokom skijanja i teško povredio glavu.

On je u dva navrata operisan i uveden je u indukovanu komu. Njegovo stanje je stabilizovano posle operacije, pošto je prvobitno ocenjeno kao kritično.

Lekari u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu od 30. januara su ga postepeno budili iz veštačke kome, a krajem aprila njegov agent Sabine Kem saopštila je da on povremeno dolazi svesti.

Trka za Veliku nagradu Španije počinje danas u 14 časova.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.