Fergi gleda oca, potpisuje sina

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 02.09.2012.
12:21
Izvor: Sportske.net

Fergi otkrio jednu od svojih tajni. Kad dovodi igrače, proučava im i roditelje. Tako je radio u slučaju Šeringema recimo, a zna šta i od Runija može da očekuje.

Povezane vesti

Runi ima ozbiljne problema u održavanju kilaže i to je nešto čega je Ferguson bio svestan od prvog trenutka.

"Runi nije Gigs. Gigsi nikad nije imao ni gram viška. Takav je. Vejnu trebaju utakmice da bi bio spreman jer lako nabaci kilažu. Jednostavno takve je konstitucije. Neki ljudi imaju sreće, neki ne. Ja sam recimo noći provodio sa džokejom Mikom Kinejnom, popili bi tri boce vina i on je ujutru opet iste kilaže. Neverovatno, ali takav je i njegov otac.

Runi mora da radi da ne bi dobio na kilaži. Sad će se koncentrisati na taj apekt i biće sve u redu za par nedelja.
" - objasnio je Fergi.

Ferguson je otkrio da je kod dolaska Šeringema u zlatnu generaciju ključni faktor bilo to što je Fergi utvrdio da njegov otac nema gram sala iako je u 50-tim. Znao je da neće imati problem onda ni sa Tedijem Šeringamom, koji mu je kasnije doneo trofej Lige šampiona.

Ferguson je inače siguran da Runi i Van Persi mogu da igraju zajedno.

"Naravno da mogu da igraju zajedno. Nema sumnje. I Velbek može da igra sa bilo kojim od njih dvojice. To me ne brine uopšte. Runi može da igra i dublje, uostalom sva trojica mogu da igraju na više pozicija. Jedino Ćićarito može da igra samo kao centralni napadač.

Imamo mnogo izbora, to je sjajno. To nije problem ni za koga drugog osim za  mene. Ja moram da izaberem od 4 odlične opcije. Igrači će biti razočarni jer neće igrati svake nedelje, ali to je razumljivo i drago mi je što su razočarani kad ih ne izabere. To pokazuje strast i ništa nije strašno dok ispunjavamo ciljeve.
" - rekao je Ferguson.

Ferguson će danas 1000. put voditi premijerligaški meč protiv Sautemptona na Sent Meriju. U napadu će verovatno početi Van Persi i Velbek.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.