Fergi i Beks – Bilo nekad, sad se pripoveda...

Autor: Miloš Marković
utorak 21.05.2013.
11:33
Izvor: Miloš Marković

Fudbalski svet ove godine ostaje bez dve legende, dva čoveka koja su obeležila jednu epohu. Ser Aleks i njegov nekadašnji štićenik, gotovo u isto vreme odlučili su da se povuku sa scene.

Povezane vesti

Sinonimi za Mančester Junajted, govoreći makar o skorijoj istoriji, predstavljaju svakako Erik Kantona, Dejvid Bekam i Ser Aleks Ferguson.

Nije ovo priča o temperamentnom Francuzu, ovo je priča inspirisana slikom koja poslednjih dana kruži internetom i izaziva velike emocije.

Ovo je priča o malom dečaku koji je ispunio svoj san, dečaku koji nije ni slutio da će stavljanjem mastila na papir u svojih 14 godina započeti priču koja će izmeniti fudbalski svet kakav poznajemo.

Odeven elegantno kao i uvek, u sakou i obaveznoj kravati, ali sa iskrenim osmehom deteta čija priroda ne dozvoljava suzbijanje emocija, Dejvid Bekam je stao uz Ser Aleksa, čoveka koji do tada nije osvojio ništa sa Junajtedom, i potpisao svoj prvi ugovor sa Đavolima.

Igrajući za Junajted, kao jedan od članova čuvenih 'Fergijevih beba', Bekam je osvojio 6 titula Premijer Lige, dva FA Kupa i Ligu šampiona kao najznačajnije trofeje u svojoj junajtedovskoj karijeri.

Mančester je od njega napravio brend, ipak veza je bila uzročno-posledična bez svake sumnje.

Iz ove perspektive, 24 godine, 5.827 Beksovih frizura  i 50 tetovaža kasnije, na trenutak ovekovečen na ovoj fotografiji gledaće se kao na legendarni.

Iz iste perspektive gledaće se i na dvojicu ljudi čiji je prijateljski odnos umrljala jedna kopačka, kopačka koja ipak nije uspela da izgrebe sve poštovanje ovog sveta koje Fergi i Beks gaje jedan prema drugom.

Iz iste perspektive, sa ponosom će se gledati na ostvarenja i uspehe kojima su direktno doprineli Škot i Englez, i na planu Mančester Junajteda, i na globalnom fudbalskom planu.

Jer njihova imena davno su prerasla fudbalske okvire i preuzela galaktičke razmere.

Na kraju balade, svet će se sa setom prisećati nekog vremena u kome je fudbalski svet imao čast da zelenim terenima, koračaju veličine kakve su Ser Aleks Ferguson i Dejvid Bekam. 


Miloš na Tviteru - https://twitter.com/MilosSportske


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.