FIFA i UEFA pomažu u sanaciji poplavljenih stadiona

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.05.2014.
20:58
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će u predstojećem periodu obaviti bilateralne razgovore sa Sepom Blaterom i Mišelom Platinijem kako bi se FIFA i UEFA uključile u pružanje pomoći za saniranje fudbalske infrastrukture u p

facebook
facebook

Povezane vesti

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi u utorak su obavljeni razgovori čelnika FSS i predstavnika FIFA koji su u Srbiju došli sa namreom da prenesu iskustva u reorganizaciji nacionalnih saveza.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić objasnio je da bi najavljena reorganizacija nacionalnog fudbalskog Saveza trebalo da bude okončana do kraja godine, kao i da su saveti i smernice gostiju iz FIFA jako korisni.

"Nastavljamo razgovore sa našim prijateljima iz FIFA. Poznato je da više meseci radimo na reorganizaciji Fudbalskog saveza Srbije, taj posao je u toku i mislimo da ćemo ga završiti do kraja godine" rekao je Karadžić.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije objasnio je da su osim iskustva i korisnih saveta predstavnici FIFA u Staru Pazovu doneli i finansijsku pomoć namenjenu za svrhe reorganizacije u strukturama "Srpske kuće fudbala".

"Radi se o reorganizaciji Saveza na svim nivoima, a danas su nam predočena viđenja i primeri iz drugih federacija, kako bismo videli koliko su primenjivi. FIFA će za ovu reorganizaciju Saveza uplatiti 100.000 dolara kao prvu pomoć a mi smo zahvalni na predočenim iskustvima koje hoćemo da iskoristimo" istakao je predsednik FSS.

Uoči odlaska fudbalske reprezentacije Srbije na turneju po Americi, Tomislav Karadžić najavio je pregovore sa predsednicima FIFA i UEFA kako bi te dve organizacije finansijski pomogle sanaciju fudbalske infrastrukture pogođene razornim poplavama.

"Iskoristićemo priliku da na sastancima pod okriljem UEFA u Portugalu, kao i na sastancima sa predsednikom FIFA u Brazilu, zatražimo pomoć za sanaciju fudbalske infrastrukture koja je oštećena u poplavama" konstatovao je Karadžić.

Dobro je poznato da su fudbalski objekti u gradovima koje su poplave razorile pretrpeli totalnu štetu i da će biti neophodna velika ulaganja kako bi se na njima ponovo zakotrljala lopta.

Primeri za stadione na kojima fudbal neće uskoro biti igran jesu zdanja u Obrenovcu ali i u Lučanima gde je stadion Mladosti bio kompletno potopljen.

Ne propustite