FIFA sprema još drastičniju kaznu, Zvezda u trci sa vremenom!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.06.2014.
22:36
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Svi dugovi FK Crvena zvezda izgleda su došli na naplatu u istom trenutku jer kako drugačije objasniti situaciju u kojoj će crveno-beli, osim suspenzije UEFA, morati da se bore sa potencijalnim oduzimanjem bodova i eliminacijom iz lige kojima preti FIFA.

Povezane vesti

Nakon što je UEFA izbacila Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2014/2015, šampion Srbije susreo se sa novim problemom.

Već smo pisali o tome da se nad "Marakanu" nadvijaju crni oblaci koje će biti teško "oterati" ukoliko ne usledi brza reakcija.

U predstojećem periodu na "Marakani" će morati da odluče o tome da li da se žale na odluku UEFA i tako rizikuju uvećanje kazne, ili da brže bolje krenu u pravljenje strategije za vraćanje dugova stranim igračima koji su u prošlosti nosili crveno-beli dres.

Odluka UEFA mogla bi da deluje kao šala naspram onoga što se Zvezdi sprema u središtu FIFA gde će Disciplinska komisija 6. jula zasedati povodom pritužbi bivših fudbalera kluba iz Ljutice Bogdana.

Poljak Gregož Bronovicki i Slovenac Mirnes Šišić na terenu nisu ostavili dubok trag u Zvezdi ali bi zato njehove tužbe za isplatu onoga što im se duguje mogle da imaju posledice koje bi se dugo pamtile u Ljutice Bogdana.

Dvojici pomenutih fudbalera Crvena zvezda duguje nešto više od 750.000 evra i ukoliko do zasedanja Disciplinske komisije FIFA ne izmiri svoje obaveze prema Bronovickom i Šišiću, crveno-belima preti oduzimanje bodova ili izbacivanje iz Jelen Superlige!

Valja imati u vidu da će odluke FIFA biti izvršne jer je Zvezda izigrala pomenute fudbalere više puta pa sada ostaje da plati ili da čeka odluku Svetske kuće fudbala koja bi mogla da ima pogubne posledice po klub.

U slučaju da FIFA posegne za najstrožim kaznama Fudbalski savez Srbije moraće da se povinuje odlukama i oduzme Zvezdi bodove ili preseli klub iz Ljutice Bogdana u niži rang.

Vreme za reakciju i sprečavanje katastrofe teče, prodaja igrača je neminovnost a vraćanje dugova strancima prioritet, ili...

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.