Filipović: "Glava je ipak negde odlutala"

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.08.2013.
20:59
Izvor: Beta

Vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je danas da on i njegovi saigrači nisu imali mnogo motiva u "utakmici bez preteranog žara".

Povezane vesti

Srbija je poražena od Španije posle izvođenja peteraca sa 14:13 u "malom polufinalu" borbe za plasman, tako da će se sada boriti protiv Australije za sedmo mesto.

"Utakmica bez preteranog žara. Motivi su bili ispražnjeni posle ispadanja u četvrtfinalu. Niko nije nametnuo ritam, igralo se gol za gol. Mogli smo da se odlepimo, ali nije bilo realizacije. Primili smo i nekoliko golova koje ne znam kako da opišem, možda kao dekoncentraciju u odbrani. Veliki je broj razloga za ovakav ishod. Glava je ipak negde odlutala", rekao je Filipović.

Filipović se osvrnuo i na stav nacije, koja neuspeh Srbije doživljava tragično.

"Španci nisu loša ekipa, posebno kod kuće. Ove dve utakmice (u borbi za plasman) nemaju nikakav smisao, ali moramo da igramo. Vidim da kod kuće naš neuspeh ne smatraju tragedijom, ima i ova selekcija pravo da ne bude na mestu za medalje. To je realnost. Sada treba da odigramo i da budemo pošteni pred sobom. Posle idemo kući i vraćamo se starim navikama", rekao je Filipović.

Selektor Dejan Savić bio je kratak u svom komentaru.

"Počeli smo sa dobrom odbranom, ali nismo pobedili zbog velikog broja propuštenih šansi", rekao je Savić.

Najbolji u timu Srbije bio je golman Branislav Mitrović sa 22 odbrane.

"Nismo uspeli da se saberemo do kraja, mada mislim da smo dobro odigrali. Stvorili smo mnogo šansi, ali nije bilo realizacije. Okrećemo se Australiji. Nikada nisam igrao za sedmo mesto, ali mora i taj susret da se odigra", rekao je Mitrović.

Slobodan Nikić je kazao da je teško zaustaviti pad ekipe.

"Pokušali smo da se dignemo i trebalo je ranije da resimo utakmicu. Videli ste, kada kola krenu nizbrdo, ne zaustavljaju se tako lako. Mnogo smo se ispromašivali, slabo bili sa igračem više kada smo mogli sve da završimo", rekao je Nikić.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.