Finiš opet koban za Radnički!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.01.2014.
22:14
Izvor: Sportske.net

Košarkaši kragujevačkog Radničkog doživeli i treći poraz u drugoj fazi Evrokupa, ovog puta protiv domaćeg Strazbura. Kragujevčani pružili odličan otpor, bili čak i blizu pobede, ali su greškama u završnici dozvolili Francuzima da trijumfuju.

kkradnicki.rs
kkradnicki.rs

Povezane vesti

Posle Himika i Albe, pobedu nad kragujevačkim Radničkim izborio je i francuski Strazbur.

Ono što je zajedničko za sve tri utakmice, jeste činjenica da su Kragujevčani ostavljali sasvim solidan utisak, ali da su, kao po nekom pravilu, pčosustajali u samoj završnici i dozvoljavali rivalima da ih savladaju.

Ovog puta, Strazbur je pred svojim navijačima slavio rezultatom 80:76, što je prva pobeda francuskog predstavnika u prva tri kola Grupe N.

Predvođen raspoloženim Birčevićem, Radnički je bio potpuno ravnopravan rival čitavim tokom meča, na poluvremenu su Kragujevčani imali vođstvo od 36:32 i naziralo se da bi Nikolićev tim mogao do prve pobede.

Te nade su još više došle do izražaja u poslednjoj deonici, kada je Radnički poveo sa 67:62, međutim, Kragujevčani su tada, greškama u odbrani, dozvolili rivalu pet brzih poena, za izjednačenje na 67:67.

Ušlo se zatim u neizvesnu završnicu u kojoj su domaći imali više koncentracije i na kraju slavili sa četiri poena razlike.

U Radničkom, najefikasniji je bio Stefan Birčević sa 21 poenom (5-5 za tri poena), a Kalinić je upisao 14. Pobedničku ekipu predvodio je Kempbel sa 19 poena.




Ne propustite