FK Partizan: "Nečuveno pretresanje igrača, teza o prekidu besmislena!"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.04.2014.
21:30
Izvor: Beta

Čelnici FK Partizan oglasili su se dan nakon "večitog" derbija povodom navoda koji su se juče pojavili u javnosti a koji se tiču navodnog planiranja da se izazovu neredi i da utakmica bude prekinuta.

Povezane vesti

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Mile Jovičić rekao je večeras da će crno-beli tražiti od MUP-a Srbije konkretna imena onih koji su navodno želeli da izazovu nerede i prekinu utakmicu sa Crvenom zvezdom na stadionu u Humskoj.

"Pa ako kažu da je to bio Mile Jovičić, onda da odgovaram i da me proteraju iz sporta. U suprotnom, sve se svodi na spekulacije i oni koji su tako nešto rekli moraće da odgovaraju", rekao je Jovičić za "Novosti".

Pojedini mediji juče su, uoči utakmice Partizan - Crvena zvezda, objavili da policija ima saznanja da se navijači Partizana u dogovoru sa klubom spremaju da prekinu utakmicu i izazovu nerede. Zbog toga su pretresani i igrači Partizana prilikom ulaska na stadion.

Rukovodstvo crno-belih juče je odmah demantovalo te navode, a Jovičić je kazao da je nelogično da je Partizan želeo prekid jer je u situaciji da mu odgovara samo pobeda nad najvećim rivalom.

"Svi smo bili zatečeni. Gledali smo se u loži bledo između sebe, nismo mogli da verujemo za šta nas optužuju. Sve što se pojavilo u tom saopštenju je kontraproduktivno i kontradiktorno. Pa kakav interes da se prekine derbi ima ekipa koja je u bodovnom zaostatku i mora da juri pobedu na tom meču? Nečuveno je i nezapamćeno da pretresaju igrače jednog tima. Ako je već tako, trebalo je i druge", naveo je Jovičić.

Generalni sekretar FK Partizan Darko Grubor je sumnju u dobre namere svih koji su učestvovali u akciji sprečavanja nereda potkrepio, kako je rekao, besmislenim objavljivanjem priče u medijima.

"To je neozbiljno, ako stvarno postoji dojava, zašto se saopštava medijima. Zar nije logično da se sakrije od svih. Ispalo je da je sve urađeno da se izvrši medijski pritisak i kampanja. Svi smo svesni da je cela teza bila besmislena. Niko nikada u istoriji kluba nije planirao prekid neke utakmice i zašto bi sada u situaciji kada se juri pobeda", naveo je Grubor.

Predstavnici Partizana su ukazali da je početkom drugog poluvremena, na severnoj tribini gde su smešteni Zvezdini navijači, zapaljeno više od 200 baklji.

"Svako na stadionu je mogao da vidi da je jedna strana unela pirotehniku, a da druga nije. Zaključak, nećemo nikog da optužujemo, da se bavimo teorijama zavere, samo hoćemo objašnjenje i razjašnjenje ovakve situacije", naveo je Grubor.

On je dodao da je, međutim, bila istinita informacija o lepku pronađenom na severnoj tribini.

"Nije sporno, to je propust. Uložili smo veliki napor da se to ispravi, ali i to je predimenzionirano. Mi smo u situaciji da se pravdamo za nešto za šta smo evidentno odgovorni, ali je to baš zloupotrebljeno za predimenzioniranje", naveo je Grubor.

Beogradska policija privela je pre, za vreme i posle jučerašnjeg fudbalskog derbija ukupno 76 osoba, od kojih će 10 biti zadržano, a protiv 26 "sledi dalji rad".

Pre početka utakmice lakše su povređena tri policajca. MUP je saopštio da su od 76 privedenih osoba 62 punoletne i da je 10 njih napravilo krivično delo, a 37 prekršajno.

Navodi se i da je od dovedenih osoba oduzeto 20 baklji, 16 drvenih palica, dva noža, jedan "bokser", jedna replika pištolja i metalna teleskopska palica.

MUP je u nabrajanju incidenata na derbiju napisao i da su navijači Partizana "u više navrata pogrdno skandirali premijeru Vlade Republike Srbije".

Policija je u saopštenju navela da je pre utakmice pregledala tribine i primetila da je deo zaštitne ograde premazan lepkom, koji je uklonila ekipa Zavoda za zaštitu zdravlja.

MUP navodi i da je dobio "bezbednosna saznanja da će pripadnici navijačkih grupa pokušati da u stadionu unesu veću količinu pirotehničkih sredstava", posle čega je pretresao južnu tribinu stadiona i u toaletu pronašao 80 baklji i 80 dimnih bombi, u prostoru izmedju juga i zapada još 64 "dimna uloška".

MUP je konstatovao paljenje baklji na severnoj i južnoj tribini, kao i paljenje stolica na severu posle utakmice.

Partizan je juče pobedio Zvezdu 2:1 i primakao joj se na tri boda četiri kola pre kraja prvenstva.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.