FK Sloboda: "Nameštamo? Dokazaćete na sudu!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
15:06
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Ogorčeni optužbama za nameštanje meča sa Radničkim iz Kragujevca, koje su prethodnih dana stizalale na račun FK Sloboda, čelnici kluba iz Užica poručili su da će biti pokrenuti sudski postupci protiv onih koji su tvrdili da je pomenuta utakmica nameštena.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

Mnogo prašine podiglo se nakon subotnjeg meča 28. kola JSL između Slobode iz Užica i Radničkog iz Kragujevca koja je igrana u gradu na Đetinji.

Na "Begluku" niko nije slavio više od pet meseci ali je kandidat za ispadanje iz lige odneo sva tri boda čime je kod mnogih izazvana sumnja da je došlo do nameštanja.

Povodom teških optužbi i insinuacija o navodnoj neregularnosti meča 28.kola Jelen Superlige između Slobode i Radničkog 1923 iz Kragujevca, na sednici Sekretarijata kluba doneto je sledeće saopštenje čiji sadržaj prenosimo u celini:

"Ovim saopštenjem želimo prosto da kažemo – bez obzira na pritiske i tenzije pre utakmice, nismo želeli niti imali nikakve kontakte sa predstavnicima Radničkog iz Kragujevca u vezi sa subotnjom utakmicom. Naprotiv, svima smo istakli značaj ove utakmice i opasnost da naš eventualni poraz, i naš Klub svrsta u one koji nameštaju rezultate. Upravo tamo, u 'podzemlje' fudbalske Srbije, protiv koga se godinama borimo, i zbog koga smo i kao Klub, i mi kao fudbalski radnici, imali i imamo mnogo problema.

Fudbaleri i stručni štab su nam dali reč da, bez obzira na našu tešku finansijsku situaciju i činjenicu da nema para, nikada i za nikakve pare neće 'prodati' Slobodu.

Iako smo loše igrali, ne želimo i ne smemo da pomislimo da je neko iz ekipe bio 'trojanski konj' i da nas je izdao. Nažalost, usled cele situacije izloženi velikom pritisku značaja i posledica ove utakmice, naši fudbaleri podlegli su atmosferi i tako doživeli neočekivani poraz.

Ovim iznenađujućim i bolnim porazom rukovodstvo, fudbaleri i sponzori Slobode mogu najviše da izgube. Poverenje i ljubav naših navijača, fudbalskog Užica i uverenje da je Sloboda dostojanstven, skroman i pošten klub, koji sve što ima i što jeste, ostvaruje na travnatom tepihu.

Zato se izvinjavamo pravim navijačima na ovom 'nesrećnom' danu. Mnogi koji se busaju da vole i podržavaju Slobodu, a svoju 'ljubav' prema klubu posmatraju kroz dobitak na kladionici, su na najvulgarniji način pokazali da ne zaslužuju ovakav klub i igrače. Uveravamo navijače, medije i širu sportsku javnost da se i nama desio loš dan, i da sa gnušanjem odbijamo sve insinuacije onih koji žele i jedva čekaju da nas bace u blato nemorala i sportskog kriminala kome nikada nismo i nećemo pripadati.

Imamo primer naše utakmice protiv Hajduka u Kuli, Novog Pazara u Užicu. Mnogi su tada govorili da se Sloboda neće zalagati na ovim mečevima, a mi smo došli do 4 boda. Na našu nesreću, ovoga puta poraz protiv Radničkog poklopio se sa njihovim insinuacijama i nagađanjima, tako da su to iskoristili i jedva dočekali da krenu sa  napadima na naš Klub.

Onoj instituciji, klubu i pojedincu koji su sebi dali za pravo da bez dokaza tvrde da je ova utakmica neregularna daćemo šansu da svoje optužbe dokažu i pred sudskim instancama ove države, jer je krajnje vreme da i oni ponesu deo odgovornosti za javno izgovorenu reč i teške optužbe kojima su u prethodna dva dana izloženi fudbaleri i naš Klub.

I pored svega, energično ostajemo na našem putu – čista i poštena fudbalska igra, bez pomisli da nekome nešto činimo i učinimo, ili da nama neko nešto pokloni mimo fudbalskog terena.

Bez obzira na sve mi idemo dalje svojim zacrtanim putem. Ništa i niko nas neće pokolebati da istrajemo u našoj koncepciji daljeg rasta i razvoja Kluba, mada bi mnogi možda želeli i očekivali drugačiji epilog
" stoji u saopštenju FK Sloboda iz Užica.

Ne propustite