FM - Igra nikad ne prestaje!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 01.03.2012.
12:23
Izvor: Ivan Mandić

Hoće li ljubitelji popularne igre u Srbiji dočekati dan kada će svetlost dana ugledati verzija "Football Manager"-a na srpskom jeziku?

Povezane vesti

Čekajući oficijalni patch Sport Interactive kompanije za Football Manager 2012, iskoristio sam priliku da porazgovaram sa direktorom ove kompanije, Miles Jacobson-om o igri uopšte ali i o nekim stvarima koje bi bile interesentne za naše područije.

Naravno, neizbežno pitanje je bilo ’’Football Manager 201?’’ na srpskom jeziku?

Dobio sam odgovor kakav se i očekivao. Što više korisnika kupi originalnu verziju igre FM, to veća mogućnost da u budućnosti dobijemo i naš prevod. Ova reč ’’naš’’ sadrži multinacionalno značenje jer zemlje iz okruženja takodje mogu da se pronadju u njoj.

Nakon ovog odgovora, zapitao sam se, koliko bi zaista ljudi volelo da vidi srpski jezik u igri? Da li bi igra izgubila draž?

No, dok razmišljate o tome, preneću Vam jednu zanimljivost vezanu za samu igru, koju je na Serbian FM sajtu postavio jedan od korisnika. Šta je ono što Vas vuče da igrate FM i zašto je ova igra toliko popularna i ’’zarazna’’?

Čovek u suštini voli da upravlja stvarima. Kako odoleti takvom iskušenju koje Vam nudi mogućnost upravljanja fudbalskim timom? Reklo bi se nikako. Ali šta je zapravo čar Football Manager-a osim mogućnosti da na jedinstven način predvodite tim koji vam je drag?

Ova igra nije usko vezana za klasičan proces igranja video igara…naprotiv. Pozajmljujući misli jednog od korisnika sa Serbian FM sajta može se zaključiti da ova IGRA NIKAD NE PRESTAJE! Onog trenutka kada ste ugasili svoj računar sa namerom da završite ’’posao’’ za danas, shvatite da žurka tek počinje:

’’Očekuje me kup protiv mnogo jačeg protivnika.Kako ga iznenaditi? Da li bih mogao da promenim formaciju i odigram nešto defanzivnije? Povredjeno mi je nekoliko igrača….pravi maler! ’’

A onda krnete da obavljate neki od svakodnevnih navika ili moranja (škola , posao) ali vi i dalje mislite o tome!

’’Mogao bih da dovedem novog špica? Nerviraju me ovi iz Upravnog odbora što ne daju veći budžet za plate i transfere. Dobijam očajne igrače iz omladinske škole.Ne mogu nikoga da prodam po dobroj ceni.’’

Uz sve ovo, oni ’’posvećeniji’’ idu i korak dalje svojim razmišljanjem:

’’Moraću da iskautujem Afriku i Juznu Ameriku, jedan novi Drogba ili Ronaldinho bi mi baš trebao.’’

Prateći neke od ekstremnijih slučaja, nije isključena ni mogućnost da po prvi put namontirate kravatu na odelo koje ste obukli jer igrate neko od finala domaćih ili evropskih takmičenja.

Već znate kakve emocije budi sama igra ako ste je ikada probali.Nezaboravan osećaj kad osvojite neki trofej za kojim ste jurili mesecima…godinama.Svoju radost i strast prema igri ćete sigurno podeliti sa prijateljima i ’’kolegama’’.

Ukoliko izgubite u toliko čekanom finalu, nije nemoguće da se desi i sledeća situacija. Imate devojku (ženu) koja je u vrlo romantičnom raspoloženju. Međutim…vaš prelazni rok je upravo počeo i u potrazi za eventualnim pojačanjima. Neka čeka Ceca!

Ima li onih kojima sve ovo zvuči poznato?

Za kraj, još jednom pozivam sve one koji imaju sličnih problema, emocija i dešavanja da posete Serbian FM sajt koji se bavi tematikom Football Managera, na kojem možete pronaći sve vezano za ovu igru.

IGRA NIKAD NE PRESTAJE…zato je FM jedinstven!

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.