Formula 1 - Odlaže se trka u Nju Džerziju

Autor: Beta Beta
petak 19.10.2012.
12:03
Izvor: Beta

Trka Formule jedan koja je sledeće sezone planirana da se vozi u Nju Džersiju biće odložena zbog finansijskih problema koji su uticali na izgradnju staze.

Povezane vesti

Gradonačelnik mesta Vihoken Ričard Tarner rekao je da će trka biti pomerena za 2014. godinu, dok je portparol trke Leo Hinderi odbio da komentariše te navode.

Inače, zvaničnu informaciju da trka u Nju Džerziju ipak neće biti održana u planirano vreme potvrdio je i Berni Eklston.

"Trka neće biti održana naredne godine.", rekao je prvi čovek Formule 1 koji kao glavne razloge ističe probleme sa izgradnom koja je usporena usled finansijskih problema i nedostatka investitora.

"Ljudi u Nju Džerziju i dalje pokušavaju da pronaću rfinansijsku konstrukciju za realizaciju ovog projekta i da obezbede spoznore kako bi izgradnja što pre bila pokrenuta.Čak i da nam se dostavi jasan plan izgradnje, pitanje je da li bi ona bila gotova za šest meseci Zima u Njujorku je opasna.", rekao je Eklston.

Trka za Veliku nagradu SAD planirana je da se vozi uz reku Hadson kroz gradove Vihoken i Zapadni Njujork u Nju Džersiju.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.