Francuski Kup - Srbi u osmini finala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 29.10.2013.
23:25
Izvor: Sportske.net

U Francuskoj je u utorak odigrano sedam utakmica šesnaestine finala nacionalnog Kupa a sva tri tima za koje nastupaju srpski fudbaleri obezbedila su prolaz u narednu fazu takmičenja.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Srpski fudbaleri nisu večeras imali veliku minutažu i zapaženu ulogu u mečevima šesnaestine finala Kupa Francuske ali su njihovi timovi obezbedili prolaz dalje.

Prvi su plasman u osminu finala izborili saigrači Miloša Krasića koji se nije našao u postavi Bastije za duel sa Ažaksioom. Bastija je kao domaćin slavila minimalnu pobedu dovoljnu za plasman među 16 najboljih timova u Kupu Francuske.

U timu Tuluza nije bilo Uroša Spajića ali je zato Pavle Ninkov participirao u pobedi te ekipe na gostovanju Kreteju. Bivši kapiten Crvene zvezde proveo je 78 minuta u igri a njegov tim je slavio rezultatom 3:1.

Filip Đorđević nije bio u protokolu za duel koji je Nant igrao kao domaćin protiv Lorijena ali je njegov tim slavio rezultatom 2:0.

Najveće iznenađenje priredio je Okser koji je posle produžetaka izbacio Lil iz daljeg toka takmičenja. Na isti način Ren je eliminisao Nansi.

1/16 finala Kupa Francuske:

Bastija - Ažaksio 1:0
Kretej - Tuluz 1:3
Lil - Okser 0:1 (posle produžetaka)
Ren - Nansi 2:1 (posle produžetaka)
Tur - Amijan 3:1
Valensijen - Troa 1:3
Nant - Lorijen 2:0

Ne propustite