FSS pita: "Gde su dokazi o nameštanju?"

Autor: Miloš Marković
sreda 04.04.2012.
13:51
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Optužbe koje je na račun srpskog fudbala izneo gensek Udruženja profsionalnih fudbalera FIFPro Teo van Segelen izazvale su reakciju i Fudbalskog saveza Srbije koji traži dokaze za optužbe o nameštanju mečeva i kupovini rezultata.

Povezane vesti

Oštra reakcija srpskog Saveza stiže dan nakon što je Van Segelen izneo optužbe da zemlje istočne Evrope, a među njima i Srbija, nameštaju i kupuju fudbalske mečeve.

S tim u vezi, FSS je danas izdao zvanično saopštenje za javnost u kome ističe da će već danas zatražiti zaštitu od UEFA i u kome poziva Van Segelena da svoje optužbe potkrepi dokazima.

„UEFA u svojim dosadašnjim izveštajima nigde ne pominje naše klubove po pitanju nameštanja rezultata.“

„U poslednje vreme svedoci smo niza napada organizovanih iz Udruženja fudbalera FIFPro, kao i njihovih predstavnika u Srbiji. Želimo jasno da poručimo da, ili će brojne iznešene optužbe od strane Van Segelena biti podkrepljene materijalnim dokazima, ili će našim klubovima, ligi i FS Srbije biti ukazana pravna pomoć.“, stoji između ostalog u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

FSS još naglašava da neće tolerisati ovakve napade koji nanose štetu srpskom klupskom fudbalu i takmičenju Super lige, što obvezuje na reakciju svim mogućim sredstvima.

Celokupno saopštenje za javnost možete pročitati OVDE.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.