FSS predložio strategiju za "egzodus" menadžera

Autor: Beta Beta
sreda 24.07.2013.
20:10
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije uputio je danas Ministarstvu omladine i sporta predloge za sistemske promene u funkcionisanju fudbala u zemlji.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju FSS, generalni sekretar te organizacije Zoran Laković prezentovao je materijal "Inicijative za sistemske promene u funkcionisanju fudbalskog sporta u Srbiji" na nastavku okruglog stola "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektive".

FSS očekuje da se njegove inicijative razmotre kroz predstojeću javnu raspravu oko izmena i dopuna Zakona o sportu, kada će, kako se navodi, svi relevantni faktori u srpskom sportu imati mogućnost da se izjasne po tim pitanjima.

Inicijativa FSS odnosi se na omogućavanje transformacije fudbalskih klubova u privredna društva, definisanje kompletne poreske politike u oblasti sporta, utvrđivanje vlasničke strukture i imovinskih prava fudbalskih klubova, kao i upravljanje njima.

FSS očekuje i ukidanje vlasništva trećih lica, odnosno menadžera i menadžerskih agencija nad budućim ekonomskim pravima igrača prilikom njihovih transfera.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.