"Furija" nemilosrdna na Britvinom oproštaju

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
12:20
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Futsal reprezentacija Srbije poražena je u hali "Jezero" rezultatom 6:1 od Španije na meču koji je ujedno bio poslednji za Vidana Bojovića u dresu sa nacionalnim grbom.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

U sjajnoj atmosferi hale "Jezero" Srbija je ugostila Španiju u prijateljskom meču koji je poslužio Vidanu Bojoviću da se oprosti od dresa sa nacionalnim grbom.

Popularni Britva najpre je primao poklone desetak minuta a onda je Španija pokazala da nema milosti ni u svečarskim prilikama.

"Furija" je slavila rezulatom 6:1 ali će se uprkos porazu sa sinoćnjeg meča pamtiti to da je Vidan Bojović odigrao svoj 85. meč u dresu reprezentacije Srbije kojim je stavio tačku na sjajnu reprezentativnu karijeru.

"Želim da se zahvalim svima, koji su došli da me podrže u ovom poslednjem pohodu, zaista je bila milina igrati u jednom ovakvom ambijentu. Emocije su sada suviše jake da bih realno sagledao sve što se dešavalo, ali u svakom slučaju sam zadovoljan delom karijere, koji se odnosio na reprezentaciju. Što se tiče meča sa Španijom, mislim da je rezultat previsok, da nije u pravoj meri odslikao snage dva tima" kazao je Bojović nakon utakmice.

Bojović je za reprezentaciju Srbije odigrao 85 utakmica i postigao 29 golova. Tri puta je učestvovao na Prvenstvima Evrope (2007, 2010, 2012), a prošle godine u Hrvatskoj pripala mu je i 'bronzana kopačka' za četiri postignuta gola u nezaboravnom meču protiv Azerbejdžana (9:8).

Reprezentacije Srbije i Španije će se danas od 19 časova još jednom odmeriti snage u novom prijateljskom susretu. Ovoga puta, meč će se igrati u beogradskoj ”Hali Sportova”.

Ne propustite