Futsal Kup - Pobeda Ekonomca na startu Elitne runde

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.11.2013.
10:18
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije u futsalu pobedom je startovao u grupi "B" Elitne runde ovogodišnjeg Futsal Kupa. Ekonomac je na startu savladao slovenačku Litiju pa bi već večeras mogao da u direktnom duelu sa Dinamom iz Moskve reši pitanje istorijskog plasmana na fajnal

ekonomac.com
ekonomac.com

Povezane vesti

Futsaleri Ekonomca napravili su prvi korak ka plasmanu na fajnal-for Futsal Kupa koji godinama unazad predstavlja primarni cilj Kragujevčana.

U prvom meču grupe "B" u Elitnoj rundi takmičenja Ekonomac je bio bolji od slovenačke Litije i slavio rezultatom 4:2 (2:1).

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Litije koja je i organizator Elitne runde u grupi "B". Domaćin je golom u trećem minutu napravio manji problem Ekonomcu ali je posle tog pogotka ekipa Ivana Božovića krenula odlučnije.

Već u šestom minutu Ekonomac je poravnao rezultat preko Rajčevića a do odlaska na odmor pogodio je i Borko Surudžić.

Isti igrač povisio je na 3:1 u 22. minutu u već tada je bilo jasno da Litija neće uspeti da se vrati u meč iako je za to imala vremena.

U završnici susreta domaći su krenuli na sve ili ništa i ubacili "letećeg golmana" u igru ali im je to donelo samo još jedan pogodak i smanjenje prednosti Kragujevčana na 3:2. Nakon toga golman Ekonomca Miodrag Aksentijević pogađa mrežu protivnika preko celog terena i postavlja konačnih 4:2 za predstavnika Srbije.

U prvom meču grupe "B" Dinamo iz Moskve je slavio nad Slov-Matikom 7:1, pa će Ekonomac protiv ruske ekipe igrati za plasman na fajnal-for.

Ne propustite