Gašić: ''Loša reakcija na grubu igru Bajerna...''

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.01.2014.
23:11
Izvor: Beta

Posle poraza od Bajerna u Minhenu, pomoćni trener Partizana Velimir Gašić pohvalio borbenost svojih igrača, ali i priznao da to nije bilo dovoljno za pobedu.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je večeras da je njegova ekipa loše reagovala na "grupu" igru Bajerna u drugom poluvremenu i da je to jedan od razloga poraza u drugom meču Top 16 faze Evrolige.

"Bila je ovo dobra utakmica. Moj tim je u prvom poluvremenu u velikoj meri izvršavao zadatke koje smo postavili pred utakmicu. To se reflektovalo na prednost na poluvremenu. Imali smo lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu grubu igru. To je u dobroj meri donelo do toga da je Bajern korak po korak došao do preokreta i na kraju do pobede", rekao je Gašić novinarima u Minhenu.

Partizan je večeras izgubio u Minhenu od Bajerna sa 71:65 (17:20, 17:22, 14:18, 19:9) u drugom kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige.

"Ono što nije bilo dobro je zagrađivanje u reketu. Bajern je imao 20 ofanzivnih skokova, samo Tompson je imao pet, time ne mogu da zadovoljan. Uz to desio se pad koncenctracije u trenutku kada nismo ispunili bonus, a dozvolili smo im da ubace dve trojke", kazao je Gašić.

On je dodao da ekipa Bajerna dosta šutira, da večeras nisu imali veliki procenat, ali da su ubacili važne trojke kada je to bilo najbitnije.

"Čestitam mojim igračima na borbi, ali za ovakvu utakmicu to nije dovoljno. Ovo je najmlađi tim u Evroligi. Igrači su od po 18, 19 godina. Ovo je veliko iskustvo... Nastavićemo da korigujemo stvari koje nisu dobre kako bismo naredne utakmice dočekali što spremniji", rekao je Gašić.

Ne propustite