Gigs: "Želim da igram više"

Autor: Boban Filipović
petak 21.03.2014.
18:12
Izvor: Sportske.net

Minutaža iskusnog Velšanina nije velika ove sezone, ali se on nada daće u finišu biti veća, naročito zbog odlične partije koju je pružio protiv Olimpijakosa na 'Old Trafordu'.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Iako su za plasman Mančester Junajteda u ¼ finale lige šampiona najzaslužniji trostruki strelac Robin Van Persi i golman David De Hea zbog nekoliko fantastičnih intervencija, ne treba zanemariti ni fenomanalnu partiju 40-godišnejg Rajana Gigsa, koji je bio starter i sa kojim je vezni red 'Đavola' delovao možda i najbolje od kako je Dejvid Mojes na klupi.

„U poslednje vreme nisam igrao onoliko koliko sam očekivao, nadam se da će to da se promeni u finišu sezone.

Tim je portiv Olimpijakosa pokazao da ima strpljenja, iskustva i snage. Tako treba da izgleda Mančester Junajted.

Nedostaje nam konstantnost. Niko ne može da spori da je ove sezone bilo dobrih momenata, ali se oni brže zaborave kada uslede razočaranja. Na treningu svakog dana mogu da se uvereim da ova ekipa ima potencijal za velika dela, ali taj potencijal ove sezone, nažalost, nije dovoljno prikazan na utakmicama u pravoj meri.“ rekao je Gigs.

Mančester Junajted je u ¼ finalu najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja izvukao najtežeg mogućeg rivala, branioca titule minhenski Bajern.

Prva asocijacija na pomen ova dva velikana evropskog fudbala je finale Lige šampiona iz 1999. godine, kada su 'Đavoli' u spektakularnoj završnici preokrenuli rezultat golovima Šeringema i Solskjera i podigli pehar.

Naravno, Rajan Gigs je jedini preostali fudbaler koji je i dalje član jednog od poemnutih rivala.



Ne propustite