Glupost veka?

Autor: Miloš Marković
petak 19.10.2012.
11:19
Izvor: Sportske.net

Moguće je na različite načine opisati ono što je uradio, tačnije ono što nije uradio predsednik italijanskog Kjeva Luka Kampedeli.

Povezane vesti

Ako ćemo biti slobodni da italijanski Kjevo predstavimo kao osrednji klub iz Serije A, pomenućemo trenutak u skorijoj istoriji tog kluba koji je mogao da promeni sudbinu ovog italijanskog prvoligaša.

A, taj trenutak se desio otprilike 1997. godine kada je tamnoputi fudbaler Obale Slonovače, čije je ime tek kasnije doživelo svetsku slavu igrao za francuski Leman.

Kao nepoznati 19-godišnjak, Didije Drogba je tada privukao pažnju Kjeva koji, po priznanju predsednika kluba, nije imao „preduzetničke hrabrosti“ da ostvari kupovinu napadača koji je nedugo zatim postao jedan od najboljih u Evropi.

„Drogba je neko za kim najviše žalim u životu.“, rekao je Kampedeli na proslavi 20 godina od kako je na čelu Kjeva.

„Kada smo ga primetili, Drogba je imao 19 godina i naš direktor Luiđi Sartori ga je uočio i odmah se zaljubio u njega. Sartori je obožavao ovog igrača.“

„U to vreme smo već krenuli u relaziaciju transfera iz Lemana, ali smo bili u procesu prodaje Lućiana i Manfredinija u Lacio. Kako su transferi tih igrača ipak propali, nismo bili spremni da za Drogbu izdvojimo tri miliona funti.“, priča italijanskim medijima predsednik Kjeva.

Svestan da je napravio veliku glupost, Kampedeli i dalje žali za propuštenom šansom

„Može se reći da nam je u to vreme nedostajalo preduzetničke hrabrosti i lucidnosti, ali iz ove perspektive se vidi da bi taj potez bio rizik koji bi se višestruko isplatio.“, rekao je on.

Što se tiče samo Drogbe, on je nakon Lemana otišao u Gengamp, Marsej, pa potom u Čelsi sa kojim je ispisao istoriju.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.