Godišnjica tragedije engleskog fudbala

Autor: Bojan Jovanovic
petak 13.04.2012.
17:35
Izvor: Sportske.net

Keni Dalgliš veruje da će se navijači Liverpula i Evertona udružiti na Vembliju u polufinalu FA kupa kako bi odali počast poginulima na Hilsborou pre 23 godine.

Povezane vesti

Liverpul i Everton su poslednji put igrali na Vembliju 1989 godine, a taj meč je bio odigran nešto manje od dva meseca nakon tragedije na Hilsborou, gde je 15. aprila poginulo 96 ljudi.

U nedelju će biti tačno 23 godine nakon jedne od najvećih tragedija u istoriji fudbala. Keni Dalgliš je pozvao navijače Evertona i Liverpula da u subotu na Vembliju zajedno odaju počast poginulima.

"Biće veoma emotivno za sve nas. Nadam se da će navijači Liverpula i Evertona zajedno obeležiti godišnjicu ove tragedije", rekao je Dalgliš.

Tragedija na Hilsborou dogodila se kada su na već krcat deo stadiona pripadnici obezbeđenja i policija pustili još nekoliko hiljada navijača Liverpula. Ljudi u prvim redovima ostali su prignječeni na zaštitnoj ogradi, a niko od nadležnih, čak ni većina navijača nije primećivala šta se dešava, sve dok nije bilo prekasno.

Otvorena su mala vrata na zaštitnoj ogradi, neki su bežali tako što su se popeli na žicu, a kada je ograda pukla bilo je jasno da ima žrtava i mnogo povređenih. Tragediju je cela Velika Britanija gledala u direktnom prenosu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.