Golf - Zvezdaši dobili šampone, pa počistili ''večitog rivala''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2013.
12:47
Izvor: Sportske.net

Tradicija ''večitih derbija'' na golf terenima na Adi Ciganliji započeta pretprošle sezone nastavljena je i ovog oktobra, u veoma zanimljivoj atmosferi.

sem
sem

Povezane vesti

I u trećem ''večitom derbiju“ golfera, pobedu je odnela ekipa sačinjena od igrača koji navijaju za Crvenu zvezdu i to najubedljivijim rezultatom do sada (8,5:2,5).

Sam duel imao je simboličan uvod, pošto su igrači Partizana svojim „ljutim“ rivalima poklonili šampone. Taj gest očigledno je samo motivisao „crveno-bele“ da počiste protivnika sa terena na Adi Ciganliji.

Kapiteni crveno i crno-belih Goran Stanarević i Momčilo Mijušković potrudili su se da sastave što kvalitetnije timove za ovaj duel, a trenutna forma pokazala je da su u ovom trenutku ukupno gledano bolji ipak golferi koji simpatišu Zvezdu, iako su pred duel Partizanovci važili za blage favorite. Neizvesnost oko pitanja pobednika nije trajala dugo.

golf derbi

foto: SEM

Zvezdaši su posle četiri „forsam“ duela imali prednost od 3,5:0,5. Do kraja, „crno-beli“ su slavili u samo dva „forbol“ duela, što nije bilo dovoljno da bi se ugrozila dominacija golfera koji navijaju Crvenu zvezdu. Kao šlag na torti za „crveno-bele“ došao je i udarac dana koji je izveo njihov igrač Krešimir Gudelj. On je pogodio rupu iz prvog udarca, na šestom terenu. Uslovi za igru bili su više nego idealni, s obzirom na prelepe vremenske okolnosti i izvanredno pripremljene terene.

I ovoga puta sjajno druženje po završetku meča začinjeno je nezaobilaznim trubačima. Kapitenske trake Stanarević i Mijušković uručili su Borislavu Todoroviću i Piteru Čefiju, koji će narednog oktobra birati timove u četvrtom golferskom „večitom derbiju“.

Golf sezona na Adi Ciganliji nastavlja se ovog vikenda kada se igra „SK Golf“ čelendž, poslednji turnir iz serije Mastersa, dok će finale Mastersa biti na programu u nedelju, 3. novembra.

Ne propustite